Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Γονείς, αντισταθείτε στην προπαγάνδα της T.V. και τα παπαγαλάκια τους. Την αλήθεια την ξέρετε...

Αγαπητοί Γονείς,
Όταν πέρυσι τέτοια εποχή μιλούσαμε για την «πιο δύκολη χρονική χρονιά μετά τον πόλεμο», πραγματικά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ….
Η Ένωση Γονέων της πόλης μας, χαιρετίζει την έναρξη άλλης μίας σχολικής χρονιάς, με αποδεκατισμένους εκπαιδευτικούς, σχολειά που εξαφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα και με αναπτυξιακή καινοτομία, ένα μέτρο που θα ελαφρύνει τον δυσβάσταχτο πόνο της μέσης οικογένειας, καθώς επιτέλους καταπολεμούν την Ανθρωπιστική Κρίση, με την εμφάνιση Ληγμένων, στα ράφια των super markets ….
Επίσης, επειδή τα σχολειά μας δεν εξαντλούσαν τις δυνατότητες τους, ως χώροι εκπαίδευσης, άθλησης και αναψυχής, καταργήθηκε το απαράδεκτο μέτρο των σχολικών φυλάκων. Μία απόφαση με διττό χαρακτήρα αφού πετυχαίνει δύο στόχους, να μπορούν να στεγάζουν ή να φιλοξενούν περαστικούς και αναξιοπαθούντες, αποδεσμεύοντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας, προϋπόθεση απαραίτητη για την σωτηρία του Έθνους κατά τους φωτισμένους δανειστές μας.
Ήδη στην Ηλιούπολη, μετρούμε κλοπές και ζημιές μερικών χιλιάδων ευρώ, από την εισβολή αγνώστων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.
Η κατάργηση 46 ειδικοτήτων στα Τεχνικά Λύκεια, με την απόλυση ουσιαστικά πάνω από 2000 εκπαιδευτικών, όχι μόνο τρέχει καλύτερα την εξίσωση για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά λύνει και τα χέρια των μαθητών, οι οποίοι τόσα χρόνια βρίσκονταν σε πλήρη σύγχυση, με τις πολλές επιλογές που έδινε το δημόσιο σχολείο στην επαγγελματική κατεύθυνση.
Αυτή βέβαια είναι μόνο μια πτυχή της ολομέτωπης πια επίθεσης που δέχεται το Δημόσιο σχολείο, αν σκεφτεί κανείς ότι την ίδια στιγμή, εκτός από τις περικοπές (πάνω από 60%) σε οικονομικούς πόρους, τα τμήματα των 25 – 27 μαθητών, την κατάργηση των ξένων γλωσσών (Ιταλικά, Ισπανικά), έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή νομοσχέδιο, που αλλάζει εντελώς τον μέχρι σήμερα - έτσι κι αλλιώς αντιδραστικό - χαρακτήρα του Λυκείου. Ένα σύστημα μαραθώνιων εξετάσεων κάθε χρόνο, που μαθηματικά ωθεί τα παιδιά έξω από το σχολείο, μακρυά από την Μόρφωση, φτηνό εργατικό δυναμικό στην ζούγκλα της αγοράς εργασίας των “επενδυτών” και των τραπεζών.
Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, θα γίνει και πάλι μείζον θέμα στις οικογένειες μας και στα κανάλια, με τους μεν να προσπαθούν να κατανοήσουν την ειδυλλιακή εικόνα που περιγράφουν οι δε.
Επίσης όσοι δεν απολύθηκαν δεν είναι σε διαθεσιμότητα, δεν είναι πολλούς μήνες απλήρωτοι, θα σκέφτονται ότι υπάρχουν και χειρότερα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στα “χρυσά παιδιά” που αποφασίζουν να σκεφτούν ότι έχουμε και άλλες αντοχές .
Γιατί τελικά μάλλον έχουμε, αφού τόσα χρόνια θυσιάζουμε εργαζομένους, συνταξιούχους, σχολειά και κοινωνικά αγαθά σχεδόν αγόγγυστα, με σθένος και αυταπάρνηση !!!!!
Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι αντικείμενο της Ένωσης να σπεκουλάρει, ούτε και να κάνει δηλώσεις politically correct .
Διαπιστώνοντας όμως ότι οι λάθος προσεγγίσεις, οι μικρού βεληνεκούς αγώνες σε τοπικό επίπεδο και ίσως ο ωχαδερφισμός μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον στόχο που έχουν θέσει για μας… άλλοι….
Σαν γονείς και Πολίτες έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στο καταστροφικό αυτό τσουνάμι και δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που είδε την ζωή και τα όνειρα του να γκρεμίζονται.
Πραγματική ανάγκη των καιρών είναι η συγκρότηση ενός Μετώπου Αγώνα που θα απαρτίζεται από όλο το φάσμα της κοινωνίας, δάσκαλους, καθηγητές, γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους στους Δήμους, στα Νοσοκομεία, στις Συγκοινωνίες, στον ιδιωτικό τομέα, άνεργους, συνταξιούχους.
Ένα Μέτωπο που θα παλέψει και θ΄ανατρέψει αυτές τις πολιτικές που μας οδηγούν στον εκπαιδευτικό, εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα και την Εξαθλίωση. Σ΄ αυτόν τον Αγώνα δεν περισσεύει κανείς ….
... γιατί αλήθεια από πότε έχουμε να δώσουμε, όλοι μαζί, έναν καλό αγώνα ;

Καλή Αγωνιστική - Σχολική Χρονιά σε Όλους!
Για το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ηλιούπολης
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Μιχάλης Τασούλας Νίκη Ψύλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου