Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Θέλουμε να ευχηθούμε Καλή Χρονιά, αλλά δεν γίνεται...

Είναι πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο να σας ενημερώνουμε με άσχημα νέα. Δυστυχώς δεν έχουμε καλά... προς το παρόν.!!! Αυτές τις μέρες η εικόνα που έχουμε από τα σχολεία του διαμερίσματος είναι απογοητευτική. Καθημερινά μιλάμε με Συλλόγους Γονέων και Διευθυντές σχολικών μονάδων που προσπαθούν να  λύσουν πρακτικά προβλήματα που γίνονται τεράστια με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τους αρμόδιους.
Από χθες πληροφορηθήκαμε ότι στον αύλειο χώρο του 51ου Γυμνασίου στον Αηγιώργη στον Πλάτωνα, που παραδόθηκε επιτέλους, μετά από κόπο Συλλόγων Γονέων, Διευθυντών σχολείων  και κατοίκων της περιοχής, δεν έχουν μαζευτεί τα πράγματα και τα υλικά του εργολάβου και ότι τα θρανία δεν μπορουν να μπουν στις ταξεις, διότι και εκεί υπήρχαν επίσης υλικά από το χτίσιμο στιβαγμένα. Επίσης όταν αποσύρθηκαν τα κοντέινερ, που υπήρχαν και τα χρησιμοποιούσαν για αίθουσες ώσπου να τελειώσει το έργο, οι τρύπες που τα στήριζαν έμειναν  ανοιχτές και αυτό ήταν επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Ήρθα σε επικοινωνία με τη Διευθύντρια κ. Ραγκούση που προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον ΟΣΚ και το Δήμο και άκρη δεν εβγαζε. Τηλεφώνησα στο μέλος του Δ.Σ. μας Θ. Σπανό που είναι μηχανικός και σε συνεργασία με τον σύλλογο και την Νεκταρία Παπακώστα μελος του συλλογου, προσπαθούν να βρουν λύση. Τελικά μέχρι σήμερα άκρη δεν βγήκε γιατί ο ενας αρμόδιος  μας έστελνε όλους στον άλλον. Τη Διευθύντρια δεν την υπολόγιζαν και η υπεύθυνη στο Δήμο της β'θμιας Σχολικής επιτροπής δεν σήκωνε τα τηλέφωνα.

Σήμερα στον αγιασμό θα δούμε πως θα λειτουργήσουν τα πράγματα. Όμως είναι κρίμα να μην ενεργεί κάποιος για την ασφάλεια  των  παιδιών του σχολείου. Το θέμα ωστόσο  θα το τακτοποιήσουμε γιατί δεν διαπραγματευόμαστε την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Επίσης στο 53ο Γυμνάσιο που συγχωνεύτηκε με το 54ο την προηγούμενη εβδομάδα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων έψαχνε τρόπο να μεταφερθεί το αρχείο και υλικά του ενός σχολείου στο άλλο και ο Δήμος δεν διέθετε άτομα για τη μεταφορά. Μιλήσαμε μαζί και προσπαθήσαμε με την πρόεδρο να κινητοποιήσουμε τον Δήμο διότι όλοι σε αυτές τις περιπτώσεις λένε."Ας το κάνουν οι γονείς".

Θέση μας σαν Ένωση αλλά και σαν γονεικό κίνημα είναι ότι κανένας γονιός δεν ΠΡΕΠΕΙ να κάνει τις δουλειές του σχολείου. Διότι ο γονιός φορολογείται να λειτουργεί το σχολείο από το κράτος  και δεν οφείλει να λύνει κανενός υπεύθυνου τα χέρια.
Ο Δήμος Αθηναίων  επίσης που είναι δικά του τα σχολεία οφείλει να ενδιαφέρεται να λειτουργούν και να συντηρούνται και όχι να τα αφήνει έρμαιο στο πουθενά. Οπως διαπιστώνουμε να γίνεται σχεδόν καθημερινά.

Για τα όσα συμβαίνουν στην πρωτοβάθμια με τα ολοήμερα θα σας ενημερώσουμε αύριο καθώς και για τα κενά της περιοχής μας. Σε αυριανή ανάρτηση θα μάθετε αρκετά ακόμη για τα σχολεία που αφορούν την Ένωσή μας.

Ομως πρέπει να πούμε για μια ακόμη φορά

Καλή σχολική χρονιά σε όλους και να σας βεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε ότι πρέπει για τα σχολεία της περιοχής μας σαν Ένωση πάντα σε συνεργασία με τα Δ.Σ. των συλλόγων.

Σπυρούλα Πρεσβέλου
Γραμματέας της Ένωσης Γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου