Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης για τη νέα σχολική χρονιά!


Τη Δευτέρα 2/9/2013 το απόγευμα το Δ.Σ. της Ένωσης μας  συγκεντρώθηκε  ώστε να συζητήσει τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των σχολείων μας.

Δυστυχώς είναι πολλά και αρνητικά τα συμβάντα και έχουν πλήξει και την 4η Διαμερισματική κοινότητα.

Το δυσάρεστο είναι οι συγχωνεύσεις 4 σχολικών μονάδων στο χώρο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 53ο  Γυμνάσιο συγχωνεύτηκε με το 54ο. Αντίστοιχα το 54ο Λύκειο συγχωνεύτηκε με το 53ο Λύκειο.

Συζητήθηκε βασικά η στάση της Ένωσης στις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ  που είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καθηγητών και δασκάλων και αποφασίσθηκε η στήριξη των αγώνων τους.

Ουσιαστικά αποφασίσαμε να στηρίξουμε με αυτό τον τρόπο το δημόσιο σχολείο που γίνεται πια μόρφωμα στα χέρια του μνημονίου και της σκληρής οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Όταν στηρίζουμε αγώνες τέτοιους δεν θέλουμε να διαταράξουμε την ήρεμη  καθημερινότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ίσως κάποιοι γονείς να το σκεφτούν και αυτό!!!!

Βασικά θέλουμε να αφήσουμε το σχολείο μας ανέπαφο από όλα αυτά που του ετοίμασαν και του εφαρμόζουν άνθρωποι που στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας δεν έχουν βρεθεί παρά μόνο σε κάποιους αγιασμούς τυπικά. Εμφανίζονται για την δήθεν εικόνα της στιγμής, στέλνουν και ένα χαρτί με έναν χαιρετισμό που διαβάζουν οι διευθυντές, συνήθως κανείς δεν ακούει τι λένε. Και όταν τελειώνει η γιορτή αρχίζουν και στέλνουν τις εντολές τους.


Έστειλαν εντολές να μεγαλώσουν τα τμήματα, οι δασκαλοι να απολυθούν, η καθαριότητα να γίνεται όπως - όπως, τα κτήρια να μην φυλάσσονται, η θέρμανση να υπάρχει με το σταγονόμετρο και το κυριώτερο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία αλλά να εμποδίζονται να ανοιξουν την ψυχή  και τα μάτια τους μέσα από το νέο νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν ως κατεπείγον στα μέσα του μήνα. Θα αποθαρρύνεται το παιδί μέσα από τόσες εξεταστικές και βαθμολογικές διαδικασίες να προχωράει.

Δεν θέλουν μορφωμένους, εργατικά χέρια ΘΕΛΟΥΝ!!!!!

Σαν Ένωση παλεύουμε με το μπλογκ μας, με τις κουβέντες με τους γονείς, με τις συνομιλίες με τους φορείς. Αλλα δεν γίνεται να παλεύουμε το θεριό μόνο έτσι.!!!!!!!!!!!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΟΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.

Είναι η πρώτη φορά που η Σύλλογοι Γονέων κάθε βαθμίδας μπορούν να παίξουν ρόλο στην διάσωση του δημόσιου σχολείου. Όλοι εσείς θα αφήσετε το σχολείο να γίνει έρμαιο στον κάθε επίδοξο ξένο που αύριο θα ψάχνει εργάτες ανάμεσα στα παιδιά σας;;;;;;


Σαν Ένωση αποφασίσαμε ΟΧΙ.

Στηρίξτε τους συλλογους των  σχολείων σας, πηγαίνετε στις Γενικές Συνελεύσεις που θα οριστούν. Σας περιμένουμε όλους στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης που θα γίνει το πιθανότερο στις 15 Σεπτεμβρίου..!!!!

Θα ενημερωθείτε άμεσα από τους Συλλόγους για αυτο και από το μπλογκ μας.


Σπυρούλα Πρεσβέλου γραμματέας της Ένωσης Γονέων της 4ης διαμερισματικής κοινότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου