Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι συνθήκες που επικρατούν στην εκπαίδευση επιβάλουν την άμεση ενεργοποίηση όλων των οργάνων του γονεϊκού κινήματος.
Μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες  (Διοικητικά Συμβούλια  και Γενικές Συνελεύσεις) στα σχολεία, να οδηγηθούμε σε Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για τον καθορισμό και συντονισμό της δράσης των συλλόγων.
Στόχος να υπάρξει ένα αρραγές μέτωπο σε κάθε σχολείο, εκπαιδευτικών – γονιών και μαθητών.
Οι λύσεις στα σχολεία δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα δημοσίων σχέσεων ή προσωπικών φιλιών αλλά συνολικές και ύστερα απο απαίτηση  μαζική όλων των γονέων.
Οι διεκδικήσεις πρέπει να στηρίζονται σε πολιτικά επιχειρήματα και όχι σε συναισθηματική και ποιητική λογική.
Είναι απαραίτητο να ανταλλάσουμε πληροφορίες για αυτά που γίνονται στα σχολεία μας . Δεν πρέπει να κουκουλώνονται τα προβλήματα και πολύ περισσότερο να πληρώνουμε εμείς από την τσέπη μας για την λύση τους.
Καλέστε τα μέλη της Ένωσης Γονέων στα Δ.Σ. και στις Γ.Σ. των σχολείων να σας ενημερώσουν για τους νόμους που εφαρμόζονται και ταυτόχρονα να τους θέσετε την άποψη σας.
Μιλήστε με τους άλλους γονείς. Για να πετύχει ένας αγώνας πρέπει να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Και μία βασική προϋπόθεση ενός τέτοιου αγώνα είναι το όλοι μαζί, και όχι ο κάθε ένας μόνος του, με τα δικά του αιτήματα!

Πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που συγγράφουν και ψηφίζουν αντιεκπαιδευτικούς νόμους και εγκυκλίους που προωθούν την διάλυση της δημόσιας παιδείας.
Η υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας είναι πρώτα και κύρια, υπόθεση δική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου