Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τεράστια τα προβλήματα στο 54 Γυμνάσιο Αθήνας στα Σεπόλια. Η θέση μας για την πρόσληψη καθαριστριών...


Δυο πολύ σημαντικά έγγραφα της Ένωσης παρουσιάζουμε σήμερα στο Blog μας. Το ένα αφορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 54 Γυμνάσιο Αθήνας, ένα σχολείο όπου συνενώθηκε με το 53 Γυμνάσιο, σχεδόν 500 παιδιά που τελεί υπό κατάληψη. Το δεύτερο αφορά την πρόσληψη των καθαριστριών στα σχολεία και τον παράτυπο τρόπο με τον οποίο επιχειρείται:
1. Προς την πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Μανωλιουδάκη, στάλθηκε από την Ένωσης μας το ακόλουθο έγγραφο σχετικά με το 54 Λύκειο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει:
Κυρία Πρόεδρε,
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων της 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας σας ενημερώνει ότι η κατάσταση στο 54ο Γυμνάσιο μετά από τη συγχώνευση που υπέστη είναι άθλια σε θέματα που αφορούν την αρμοδιότητα του Δήμου.
Η Καθαριότητα είναι πλημμελής σε ένα σχολείο ανέτοιμο κτηριακά να δεχθεί τους μαθητές που έχει. Επίσης η φύλαξη είναι μηδενική εφόσον καταργήθηκαν οι σχολικοί φύλακες.
Το γεγονός αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών εφόσον δεν φυλάσσονται τα κτήρια και δεν αξιολογούνται από κανέναν τα προβλήματα που έχουν.
Επίσης και υγειονομικά οι συνθήκες εκεί είναι απαράδεκτες.
Σας επισυνάπτουμε και τα αιτήματα των μαθητών και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειες σας.
Οποιαδήποτε σωματική βλάβη μαθητού προέλθει από δική σας αμέλεια σας ενημερώνουμε ότι θα έχει από πλευράς μας τις ανάλογες ενέργειες.

Οι καθαρίστριες
2. Σχετικά με τις συμβάσεις των καθαριστριών των σχολικών
μονάδων τα 4ης Διαμερισματικής κοινότητας η Ένωσή μας έστειλε στο πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κοντό το ακόλουθο έγγραφο:
Κύριε Πρόεδρε,
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων της 4ης Διαμερισματικής κοινότητας ενημερώθηκε, όχι επίσημα από εσάς ως οφείλατε, ότι γίνονται τις τελευταίες μέρες οι συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων μας για τη νέα σχολική χρονιά.
Σαν Ένωση γονέων γνωρίζαμε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου οι καθαρίστριες των σχολείων δούλευαν μέσα σε αυτά χωρίς εργασιακή επίσημη κάλυψη αναμένοντας τις πολυπόθητες συμβάσεις.
Βέβαια αυτή την κατάσταση τη δέχθηκαν οι ίδιες σε συνάντηση που είχατε μαζί τους στα τέλη Αυγούστου. Εκεί η Ένωση δεν προσκλήθηκε επίσημα αλλά η γραμματέας της βρέθηκε τυχαία μετά από πληροφορίες που άκουσε .
Σε αυτή την άτυπη συνάντηση- και με έξυπνο τρόπο από πλευράς σας- οι γυναίκες αυτές οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση με την διαβεβαίωση σας ότι θα πληρωθούν από 1-9-2013.
Ωστόσο οι συμβάσεις που υπέγραψαν, όπως ενημερωθήκαμε πάλι τυχαία ,δεν ξεκινούν από αυτή την ημερομηνία αλλά από την ημερομηνία της 11ης Σεπτεμβρίου.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν αυτό ισχύει και αν θα καταβληθούν σε αυτές οι 10 μέρες που δούλεψαν στα σχολεία πριν τη σύμβασή τους.
Επίσης θα θέλαμε να ξέρουμε με ποια απόφαση κάνατε αυτές τις συμβάσεις, ποιο είναι το περιεχόμενό τους και γιατί δεν συγκαλέσατε Σχολική Επιτροπή ώστε να ενημερωθούμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στα θέματα των σχολείων και να νομιμοποιηθεί η απόφαση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου