Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Διευκρινήσεις σχετικά με την πρόταση του 60ου Δημοτικού

Αγαπητοί γονείς οφείλουμε σαν Δ.Σ. να διευκρινίσουμε την απορριπτική απάντηση που δώσαμε στο 60 Δημοτικό για να μην γίνονται παρανοήσεις.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή οι δυνάμεις όλων μας είναι σημαντικές και δεν πρέπει να καταναλώνονται σε καταγγελίες, πικρίες και δημοσιεύματα μέσα από τα μπλογκ των σχολείων.
Όντως έγινε η πρόταση από το 60ο, όντως ψηφίστηκε. Όμως έγινε διευκρίνηση στη Γενική  Συνέλευση πως μια  τέτοια κίνηση καλό θα ήταν να γίνει μαζικά με άλλες Ενώσεις για να είναι αποτελεσματική.
Στην ανάρτηση μας λοιπόν γράφτηκε ότι η πρόταση αυτή είναι δύσκολη να εφαρμοστεί  και κυρίως δεν εξασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Οφείλαμε να το πούμε διότι σαν Ένωση πρέπει να ερευνούμε, να οργανώνουμε δράσεις και γονείς χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η υγεία των παιδιών.
Από το να προτείνεις μια τέτοια δράση μέχρι να την πραγματοποιήσεις ξέρουμε ή καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολο!!.
Επίσης με ποιά προοπτική κάνεις δράσεις αν δεν έχεις σαν βασική σκέψη ότι θα πετύχει τελικά αυτό που κάνεις;;
Όταν έγινε η διαμαρτυρία για τα Μουσικά Σχολεία στην πλατεία Κοραή πέρυσι υπήρχαν μαθητές Μουσικών Λυκείων και Γυμνασίων εκεί.  Συνοδεύονταν από τους γονείς τους, ωστόσο τυχαία συνδικαλιστές έκλεισαν στον γραφείο του κάποιον  υπουργό εκεί κοντά. Ήρθαν τα ΜΑΤ έγιναν συλλήψεις και τα παιδιά βρέθηκαν  περικυκλωμένα από δυνάμεις καταστολής εκτεθειμένα σε έναν απρόσμενο κίνδυνο!
Αυτό λοιπόν εννοούμε εξασφάλιση συνθηκών και παραγόντων για την ασφάλεια των παιδιών.

Δεν κρίνετε ότι έπρεπε να ενημερώσουμε;

Δεν ήταν σωστό σαν Ένωση να λειτουργήσουμε έτσι;

Αν σαν Δ.Σ. καταπατήσαμε κατ΄ εκτίμηση κάποιων την απόφαση μιας Γενικής Συνέλευσης, ας κριθούμε από τα μέλη μας.
Ενημερώνουμε ωστόσο ότι σε συνεννόηση με το Δ.Σ. του 60 ου Δημοτικού, το οποίο έχει τη αυτοτέλεια να εκτελέσει απόφαση του χωρίς να δεσμεύεται από την  Ένωση, μπορούμε να υποστηρίξουμε την πρωτοβουλία του και να το βοηθήσουμε σε ό,τι μας ζητήσει.
Μπορεί να αναλάβει το ίδιο την ευθύνη της διοργάνωσης και να βοηθήσουμε την κινητοποίηση του σε ό,τι μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου