Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!!

Σημερινό δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Ετοιμάζεται  το κλίμα...
Δυστυχώς φίλοι γονείς κάθε μέρα από τη στιγμή που ξεκίνησε η σχολική χρονιά όποια νέα έρχονται για τα σχολεία είναι δυσάρεστα και σε βάρος των παιδιών μας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες λοιπόν οι προϊστάμενοι της πρωτοβάθμιας εκπαιδευσης  και οι σχολικοί σύμβουλοι έδωσαν στους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων την εξής οδηγία:

Φέτος οι δάσκαλοι που είναι μόνιμοι σε κάθε σχολείο θα καλύπτουν πρώτα τις τάξεις και τα τμήματα των σχολικών μονάδων μαθησιακά  και αν περισσεύουν ώρες τους θα πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο.

Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν τα σχολεία καλύπτοντας σε μάθημα  τα παιδιά αλλά τα ολοήμερα θα είναι υπό ημιλειτουργία.Φυσικά αυτή η εντολή δόθηκε διότι δεν θα γίνουν νέοι διορισμοί και επειδή  δεν θέλουν να έχουν κενά στη λειτουργία του προγράμματος καλύπτουν έτσι το θέμα.

Ερώτηση: Λοιπόν δεν θα έχουμε ολοήμερα σχολεία;;;

Η απάντηση είναι κανείς δεν ξέρει.Φυσικά αυτά ήταν να καταργηθούν από πέρυσι όταν οι σχολικοί σύμβουλοι ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν για τους αριθμούς των παιδιών στα ολοήμερα.Κρατήθηκαν οριακά πέρυσι. Φέτος με έντεχνο τρόπο και σιωπηρά τα αποτελειώνουν.

Για μια ακόμη φορά θα σας ρωτήσουμε τελικά τι θα μείνει από το Δημόσιο σχολείο που γνωρίζαμε;;
Κάντε και εσείς την ίδια ερώτηση στον εαυτό σας και σκεφτείτε τις απαντήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου