Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σχετικά με το συγχωνευμένο 54ο Γυμνάσιο Αθήνας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του


Έγγραφο προς τον προϊστάμενο Α΄Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αθήνας κ. Μαυροειδή Νικόλαο απέστειλε η Ένωση Γονέων επισημαίνοντας τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν από τη βίαιη συνένωση δύο σχολείων (53 + 54 Γυμνασίων). Αναφέρει συγκεκριμένα στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε τόσο στον κ. Γκίνη Δημήτριο, Περιφερειακό Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής, όσο και στην πρόεδρο της 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων κ. Σιδερή Δήμητρα.

Κύριε Προϊστάμενε,
Πριν δύο μήνες με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης έγιναν στην περιοχή της 4ης Διαμερισματικής κοινότητας του Δήμου Αθήνας οι παρακάτω συγχωνεύσεις στη Δ/θμια εκπαίδευση.
Το 53ο Γυμνάσιο Αθήνας συγχωνεύτηκε με το 54ο Γυμνάσιο και έχουμε το 54ο Γυμνάσιο πλέον σε λειτουργία.
Το 53ο Γε.Λ. Αθήνας συγχωνεύθηκε με το 54ο Γε.Λ. και έχουμε σε λειτουργία το 53ο Γε.Λ.
Ως Ένωση Γονέων αντιδράσαμε και αναρωτηθήκαμε για τις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις. Διότι ξέραμε καλά τα προβλήματα που θα ακολουθήσουν αυτές και θα αφορούν πάντα τους μαθητές των σχολείων αυτών δηλαδή τα παιδιά μας.
Ποτέ δεν αντιληφθήκαμε τη λογική τα παιδιά να μετριούνται σαν κεφάλια και να υπολογίζεται η εκπαιδευτική τους κατάρτιση σε συνάρτηση με τετραγωνικά μέτρα αιθουσών. Όμως εσείς, εννοούμε την εκπαιδευτική ηγεσία, έτσι αντιλαμβάνεστε τους μαθητές σας και αυτή την φορά δεν συζητάτε ούτε με γονείς, ούτε με ειδικούς ούτε και με το Δήμο που τυπικά έχει τη διαχείριση των σχολικών χώρων.
Προχωράτε υπογράφοντας, χωρίς να αντιλαμβάνεστε τι γίνεται στην βάση της εκπαίδευσης και χωρίς κυρίως να σκέφτεστε, πως μέχρι χτες είσαστε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας μπαίνατε σε αίθουσες και διδάσκατε.
Έτσι στο συγχωνευμένο 54ο πλέον Γυμνάσιο οι μαθητές αντιμετωπίζουν προβλήματα με το χώρο στέγασης αφού αυτός κτηριακά δεν έχει τις υποδομές για να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών .
1. Οι τουαλέτες δεν επαρκούν και τα παιδιά δεν καλύπτουν εκεί στο χρόνο των διαλειμμάτων τις φυσικές τους ανάγκες.
2. Ορισμένες αίθουσες είναι μικρές για να φιλοξενήσουν τον αριθμό μαθητών που έχουν (π.χ. η αίθουσα του Γ5).
3. Το σύνολο των μαθητών που υπάρχει στο σχολείο πλέον θα κάνει απαγορευτική μια εκδρομή ή περίπατο έστω και μονοήμερο.
Άρα αντιλαμβάνεστε ότι αυτά όπως προβλήματα υγιεινής του νερού και καθαριότητας γενικότερα δημιουργούν αίσθηση ασφυξίας στους μαθητές και φόβο για θέματα που αφορούν την υγεία τους.
Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε τους φόβους των παιδιών και ακόμα περιμένουμε τον κ. Γκίνη να έρθει να δει την καταλληλότητα των χώρων. Έτσι μας υποσχέθηκε το καλοκαίρι
Όμως δυστυχώς δεν ήρθε,υπέγραψε τη συγχώνευση και σε τηλεφωνική επικοινωνία με γονείς την Παρασκευή 20/09 είπε «δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για τα σχολεία».!!!
Εφόσον εσείς δεν είστε υπεύθυνοι κύριοι τότε με ποιο δικαίωμα υπογράφετε την εξόντωση των παιδιών μας;
Όμως έχετε ονοματεπώνυμα και τίτλους, οπότε για οτιδήποτε συμβεί σε μαθητή σχολείων της περιοχής μας που να έχει σχέση με τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία του και να ευθύνεται ο σχολικός χώρος, σαν Ένωση Γονέων σας θεωρούμε ήδη νομικά υπεύθυνους και θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου