Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ σήμερα, Δευτέρα


Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθεται από τη Δευτέρα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια, βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει η ΟΛΜΕ για τις 12:00 στα γραφεία της στο Σύνταγμα. Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.
Από την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων, χάνονται πολλές οργανικές θέσεις. Οι περισσότερες, 388, αφορούν την ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 335 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211.
Με την κατάργηση των παρεχόμενων Ειδικοτήτων Επαγγελμάτων καταργούνται 50 κλάδοι ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και αντίστοιχα τίθενται σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 218 από το σύνολο των 844 καθηγητών αποφοίτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 1.968 από το σύνολο των 9.420 καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στις 12:00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρυ 2) στο Σύνταγμα.
Επιπλέον, την Τετάρτη στις 19:00 η ΟΛΜΕ καλεί τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συναντηθούν στα γραφεία της για «να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική των κυβέρνησης - τρόικας».
Πριν από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία για τον Σεπτέμβριο, με σκοπό «να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη», η ΟΛΜΕ καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να συνεχίσουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους και να δημιουργήσουν σε κάθε περιοχή «κέντρα αγώνα».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
  •    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας
  •    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ κέντρα αγώνα» σε κάθε περιοχή
·        Δευτέρα 22/7, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις.
Στην Αθήνα, στις 12, στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2, Σύνταγμα)
Τίποτα δεν έχει τελειώσει.
Μπορούμε με τον μαζικό, συντονισμένο, παρατεταμένο αγώνα να τους σταματήσουμε.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ,
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΟΛΜΕ
  • Μαύρες μέρες στην Εκπαίδευση! Ακούστε ΕΔΩ ένα ηχητικό ντοκουμέντο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου