Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση γραφείου τύπου Δήμου Αθηναίων για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Παράκαμψη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνιστά η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, χωρίς να λάβει υπόψη την εκπεφρασμένη θέση των τοπικών οργάνων.
Με αφορμή αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις – συγχωνεύσεις ή υποβιβασμούς σχολικών μονάδων στα όρια του δήμου Αθηναίων, διευκρινίζεται ότι:
Στα όρια του δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκαν πέντε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων με απόφαση του υπουργείου Παιδείας σε αντίθεση με την αρνητική γνωμάτευση του Δημοτικού Συμβούλιου.
Η συγχώνευση στην 6η Δημοτική Κοινότητα (30ο και 39ο Γυμνάσιο και Λύκειο) αποφασίστηκε χωρίς καν να ερωτηθεί ο δήμος Αθηναίων, παρά την εκ του νόμου υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας
Καλούμε το υπουργείο Παιδείας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της εύρυθμης λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας να τηρήσει την εκ του νόμου υποχρέωση του και να συντονίσει τις ενέργειες του με τις αποφάσεις των αιρετών οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

Σημείωση δική μας:
Θεωρούμε ατελή την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων... Ενώ αναφέρεται στην συγχώνευση των σχολείων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, όπου δεν λήφθηκε υπόψη καθόλου η θέση του Δήμου, δεν αναφέρεται για την συγχώνευση στην 4η Δημοτική Κοινότητα την περιοχή που ζούμε εμείς, για τα σχολεία των 53 και 53 Γυμνασίων και Λυκείων στα Σεπόλια. 
Στην δεύτερη περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνα αρνητική θέση και το υπουργείο αγνόησε επιδεικτικά την άποψη του πετώντας την στα σκουπίδια.
Ας μιλάμε πιο καθαρά σε τέτοια σοβαρά ζητήματα. Τα μισόλογα είναι χειρότερα. Δεν το καταλαβαίνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου