Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή της ΟΛΜΕ στους βουλευτές με πληρωμένη καταχώρηση στις εφημερίδες...

Από την κατάληψη της Δ΄ Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας
Με ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύεται στον Τύπο την Τετάρτη με τη μορφή καταχώρησης, η ΟΛΜΕ καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση 50 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση και 2 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης (Ιταλική και Ισπανική Φιλολογία). 
Οι καθηγητές καλούν τους βουλευτές να μην συνεργήσουν στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.


Η ΟΛΜΕ στην επιστολή της αυτή προς τους βουλευτές αναλύει τις ρυθμίσεις του άρθρου 82 και τις επιπτώσεις που θα έχουν και μεταξύ άλλων τονίζει: «Σας καλούμε με την αρνητική ψήφο σας να σταματήσετε αυτήν την πολιτική, που διαλύει το δημόσιο σχολείο και στερεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες (ιδιαίτερα των φτωχότερων στρωμάτων του λαού μας) το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. 


»Σας καλούμε με την ψήφο σας να σταματήσετε την εξαθλίωση και τον διωγμό των εκπαιδευτικών. Να σταματήσετε τις απολύσεις ανθρώπων που επέλεξαν και επένδυσαν τη ζωή τους στο συναρπαστικό και δύσκολο επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού».


Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19:00 στο Σύνταγμα, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου