Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Συνοψη Παραστάσεων Διαμαρτυρίας 4/7/2013

 Παράσταση διαμαρτυρίας γονιών και εκπαιδευτικών, χτες, στο υπουργείο Παιδείας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

Την αποφασιστικότητά τους να μπουν φραγμός στα σχέδια περαιτέρω υποβάθμισης της Εκπαίδευσης αντιτάσσουν οι γονείς στην επιμονή του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέες συγχωνεύσεις σχολείων, απολύσεις εκπαιδευτικών, δημιουργία πληθωρικών τμημάτων.

Από τις χτεσινές επαφές της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής, της ΑΣΓΜΕ, Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων με παράγοντες του υπουργείου επιβεβαιώνεται ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με χειρότερους όρους για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Οι γονείς έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας χτες το πρωί στο υπουργείο Παιδείας και συναντήθηκαν με τον διευθυντή του Γραφείου του υπουργού, που τους είπε ότι... κάθε χώρα δίνει στα παιδιά τη μόρφωση που αντέχει! Σύμφωνα με τους γονείς, ο εκπρόσωπος του υπουργού δήλωσε ότι δε θα υπάρχουν σχολεία με λιγότερα από 200 παιδιά, ότι οι συγχωνεύσεις εξυπηρετούν τη μείωση του κόστους της Εκπαίδευσης και ότι υπάρχουν... παιδαγωγικοί λόγοι, αντίθετοι με αυτούς που επικαλούνται οι γονείς, οι οποίοι υποστηρίζουν τη δημιουργία τμημάτων με 27 μαθητές, ακόμα και στις κατευθύνσεις.

Να παρθούν πίσω όλα τα σχέδια για συγχωνεύσεις (10 γυμνασίων και 10 λυκείων στην περιφέρεια Αττικής) ζήτησαν οι εκπρόσωποι των γονιών μαζί με εκπροσώπους από ΕΛΜΕ της Αττικής, σε παράσταση διαμαρτυρίας που ακολούθησε, στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τους γονείς, ο περιφερειακός διευθυντής δήλωσε ότι δεν θα παρθεί πίσω το σύνολο των συγχωνεύσεων, παρέπεμψε ωστόσο σε νέα συνάντηση για τελικές απαντήσεις.

(αρθρο Ριζοσπάστη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου