Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Μια ακόμα ενημέρωση για την Παρασκευή 12/07/2013...

Ανάγκη να απλωθεί πλατιά το κάλεσμα αγώνα ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στην εκπαίδευση, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις σχολείων, για διορισμούς σύμφωνα με τις ανάγκες τόνισαν γονείς και εκπαιδευτικοί με τη χτεσινή τους κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν η Ομοσπονδία, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων υπό συγχώνευση σχολείων της Αττικής, Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ από όλη την Αττική, η ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Αττική. Οι συγκεντρωμένοι από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν το γεγονός ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση τους «υποδέχτηκε» παρατάσοντας αστυνομικούς μπροστά στην είσοδο και απαίτησε να αποχωρήσουν, χαρακτηρίζοντας ως πρόκληση την παρουσία τους.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής συνομίλησε στο πεζοδρόμιο με τους συγκεντρωμένους, για να τους δηλώσει ούτε λίγο ούτε πολύ αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση με την κατάργηση 46 ειδικοτήτων και τη διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών. Για τις συγχωνεύσεις, είπε ότι θα ζητηθεί η συμφωνία των συλλόγων διδασκόντων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία που κατέληξε στα Γραφεία της
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας. Παράλληλα, πολλοί από τους φορείς που πήραν μέρος στην κινητοποίηση αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και συντονισμού της δράσης.
  • Ενημέρωση από το διαδίκτυο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου