Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αγώνας με το κεφάλι ψηλά! Οι καθηγητές απεργούν για να μην απολυθούν..

Συμβολική κατάληψη του 6ου ΕΠΑΛ Αθήνας και της Α΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Αθήνας, ενάντια στην κατάργηση τομέων στα ΕΠΑΛ, στις διαθεσιμότητες και επικείμενες απολύσεις των καθηγητών. Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές, 18-3-2014.
Τη συμβολική κατάληψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας πραγματοποίησαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 6ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, ενάντια στη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών και την κατάργηση των ειδικοτήτων. Σε ένδειξη συμπαράστασης, οι εργαζόμενοι και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης, αποχώρησαν κι αυτοί από τα γραφεία τους και βρέθηκαν ανάμεσα στους διαδηλωτές!
Με τα συνθήματα "Το μάθημα ξεκινάει από 'Α': Αντίσταση – Αγώνας – Αξιοπρέπεια" και "Κανένας μαθητής έξω από τα σχολεία – Κανείς καθηγητής στην ανεργία" να δίνουν τον "τόνο" στην κινητοποίηση, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να επιστρέψουν οι δάσκαλοι στις θέσεις τους, ώστε να γίνουν κανονικά τα μαθήματα. Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων βρέθηκε νωρίτερα στο γραφείο του διευθυντή, μεταφέροντας τα αιτήματά τους, αλλά και τη γενικότερη δυσαρέσκεια που προκαλούν οι αοριστολογίες του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση έξω από το σχολείο, με τους μαθητές να μην έχουν διδαχθεί καθόλου ορισμένα μαθήματα, με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα, περίπου ενός μηνός, κατά το οποίο οι εκπαιδευτικοί είχαν επιστρέψει στις θέσεις τους, έχοντας κερδίσει τις δικαστικές προσφυγές που είχαν καταθέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου