Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

48ωρη απεργία 19-20/3 και στάση εργασίας στις 21/3 από τις 11.00 ως το τέλος του ωραρίου και των ολοήμερων

48ωρη απεργία 19-20/3 και στάση εργασίας στις 21/3 από τις 11.00 ως το τέλος του ωραρίου και των ολοημέρων.
Συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή,
11.00, πλ. Κλαυθμώνος
Παρασκευή, 14.00, Υπουργείο Παιδείας
για την ακύρωση του σεμιναρίου για την αξιολόγηση
Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) απολύονται. Έναν αιώνα μετά την κατάκτηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, η κυβέρνηση επιδιώκει να την καταργήσει. Αν το επιτρέψουμε, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου, για να φτάσει ο αριθμός των απολύσεων στο σύνολο των 14.000 για το 2014.
Πριν μάλιστα ολοκληρωθεί ο υπάρχον γύρος των συμφωνηθέντων απολύσεων ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τον αριθμό των απολύσεων – διαθεσιμοτήτων το 2015, στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου ή όπως ονομαστεί το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που ήδη προετοιμάζεται πολιτικά και επικοινωνιακά. Διαμορφώνουν έναν μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας και απολύσεων εργαζομένων στο δημόσιο, καταργώντας στην πράξη τη μονιμότητα της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα. Η περιβόητη αξιολόγηση εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το στόχο. Μολονότι παραδέχονται ότι ο μνημονιακός στόχος της μείωσης κατά 150.000 θέσεις εργασίας έχει ήδη επιτευχθεί, η συζήτηση περί απολύσεων παραμένει στο προσκήνιο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι κάθε απόλυση εργαζομένου ανοίγει την όρεξη της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου για την ολοκληρωτική ανασυγκρότηση των εργασιακών σχέσεων στην κατεύθυνση της επισφάλειας και της ελαστικοποίησης. Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!
Στις 12-13 Μαρτίου 2014 ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Μητσοτάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό το τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά, θα χαρακτηρίζεται υποχρεωτικά «άχρηστο» για να αποτελέσει μια μόνιμη και ανεξάντλητη "δεξαμενή" διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που καθιερώνεται πλέον σαν μια μόνιμη διαδικασία σε όλο το δημόσιο. Την ίδια ασφαλώς στιγμή που δυσφημούν το δημόσιο τομέα προετοιμάζουν τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Η επίθεση είναι ενιαία και ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση από τον κόσμο της εργασίας.
Αντίστοιχα στην εκπαίδευση η υπουργική απόφαση για την προώθηση της αυτοαξιολόγησης επιδιώκει την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την ενοχοποίηση τους για την διευρυμένη αναπαραγωγή των μορφωτικών ανισοτήτων. Μετατοπίζουν τις ευθύνες της κρίσης στις πλάτες των εκπαιδευτικών , προετοιμάζοντας το σχολείο της αγοράς, της κατάρτισης και της μαθητείας. Ευρύτερα, η επίθεση στο δημόσιο σχετίζεται με την υπονόμευση των κοινωνικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου