Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Πολύ καλή η πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του 128 δημοτικού σχολείου Αθηνών, στα Σεπόλια


Συζητώντας με την σχολική ψυχολόγο, Μυρτώ Αγγελοπούλου, με θέμα «Κρίσεις και συγκρούσεις στην οικογένεια και το σχολείο: μέθοδοι διαχείρισης και αναπλαισίωση» πάνω στο αντικείμενο της έδωσε απαντήσεις σε επίμαχα ερωτήματα που της τέθηκαν και δικαίωσε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του 128 δημοτικού σχολείου Αθηνών.
Ήταν Σάββατο, νωρίς το πρωί, ώρα 10 και κάτι που ο Σύλλογος Γονέων του 128 δημοτικού σχολείου Αθηνών καλούσε του γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους να πάνε να παρακολουθήσουν μια εκπληκτική ενημερωτική συζήτηση με τη σχολική ψυχολόγο, Μυρτώ Αγγελοπούλου, με θέμα «Κρίσεις και συγκρούσεις στην οικογένεια και το σχολείο: μέθοδοι διαχείρισης και αναπλαισίωση».
Δύσκολη ώρα; Μπορεί, μια και την ίδια ώρα πολλά σχολεία έχουν προγραμματίσει δραστηριότητες. Όμως αυτή η δικαιολογία δεν καλύπτει επαρκώς το γεγονός ότι μόνο 15 γονείς και ουδείς εκπαιδευτικός ήταν εκεί.
Όπως ήταν και η Ένωση Γονέων... Και πραγματικά, ύστερα από ένα δίωρο ζωντανής κουβέντας και προβληματισμού, όλοι αισθανθήκαμε καλύτερα, έχοντας υπόψη μας πιο ουσιαστικά το ρόλο μας ως γονείς στο μεγάλωμα των παιδιών μας.
Μερικοί από μας κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε πως είναι αρκετό το γεγονός ότι τεκνοποιήσαμε να μας καθιστά υπεύθυνος γονείς. Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε σε σχέση με το ρόλο μας μας και είναι βέβαιο ότι η όποια βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.
Μόνο που χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα από όλους... Μπράβο στο Σύλλογο Γονέων για την πρωτοβουλία του να οργανώσει μια τέτοια συζήτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου