Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η προσοχή μας στους άστεγους... Το κρύο είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου. Μη μένουμε απαθείς

Η Ένωση Γονέων δεν είναι ξεκομμένη από την κοινωνία. Ζει και κινείται σε ένα περιβάλλον που δοκιμάζεται σκληρά από τις πολιτικές των τελευταίων τεσσάρων ετών... Άνθρωποι καθημερινοί, δίπλα μας, σπρώχτηκαν βίαια στο περιθώριο και τώρα μπορεί να υποφέρουν, να μην έχουν ένα κατάλυμα αυτή την ώρα. Γι' αυτό η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων μας ενδιαφέρει, όλους:
Μετά από ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Αθηναίων, κ.Γιώργο Καμίνη, αποφασίστηκε να τεθούν, από σήμερα, σε 24ωρη έκτακτη λειτουργία, σε πρώτη φάση, δύο θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι, ενώ σε ετοιμότητα για την υποδοχή αστέγων βρίσκεται ήδη και ο ξενώνας αστέγων του δήμου Αθηναίων.
Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής:
α) Το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35)
β) και η Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5 (210- 8624449)
γ) Το Υπνωτήριο του δήμου Αθηναίων, της οδού Αλικαρνασσού 49, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Στο κτίριο αυτό εκτός από διανυκτέρευση παρέχεται πρόσβαση σε συσσίτιο, γιατρούς και μπάνιο. Η λειτουργία των χώρων θα καλύπτεται από κοινωνικό επιστήμονα (κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, κοινωνιολόγο) φύλακα και εθελοντές και στους χώρους θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί η τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη
1595, ως γραμμή ενημέρωσης για άστεγους συμπολίτες μας, καθώς και τυχόν έκτακτες ανάγκες.
Ομάδες έργου του
Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα πραγματοποιούν, σε συνεργασία με εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιτόπιες παρεμβάσεις (street work), προκειμένου να ενημερώνονται οι άστεγοι συμπολίτες μας για τους διαθέσιμους χώρους αλλά και να προσφέρονται, όπου χρειάζεται, φάρμακα και ζεστό ρόφημα.
Επίσης, ενημερώνονται τα
Αστυνομικά Τμήματα, στην ευθύνη των οποίων βρίσκονται τα σημεία υποδοχής αστέγων, για τη συνδρομή τους ως προς τη φύλαξη των χώρων κατά τη βραδινή βάρδια. Έχει ήδη γίνει επικοινωνία με την 1η ΔΥΠΕ για την ενημέρωση και τη διασύνδεση με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία.
Θα συνεχιστεί και φέτος η συνεργασία των κοινωνικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη για την υποστήριξη των αστέγων. Το
Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ηPRAKSIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, oι Γιατροί χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, η ομάδα εθελοντισμού τηςPROTECTA, η Θετική Φωνή και ο ΟΚΑΝΑ, το ΕΘΕΑ Exelixis έχουν ήδη δηλώσει «παρών» στη συμμαχία που στήθηκε για τις συνθήκες των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το ΚΥΑΔΑ από την έδρα του, Πειραιώς 35, θα συντονίζει και φέτος τις ομάδες που θα παρεμβαίνουν στους δρόμους της πόλης σε εικοσιτετράωρη βάση, θα προωθεί προς όλους τις αναφορές για την ύπαρξη αβοήθητων αστέγων στο δρόμο και θα καλύψει τις ανάγκες των αστέγων σε κλινοσκεπάσματα, φαγητό και μικρογεύματα εντός και εκτός των κέντρων φιλοξενίας που θα ανοίξουν, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των άλλων φορέων σε υλική βοήθεια.
Τονίσαμε με μαύρα γράμματα την 4ης Διαμερισματική Κοινότητα επειδή σ' αυτήν την περιοχή κινούμαστε, ζούμε. Μη διστάσετε να το επισημαίνεται στους ανθρώπους που το χρειάζονται. Δεν βλέπουν internet. Δεν έχουν την πολυτέλεια αυτής της ενημέρωσης. Ας δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας και την αλληλεγγύη μνας στους συνανθρώπους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου