Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Λίγοι, αλλά καλοί, μπορούμε και περισσότεροι...

Η ενημέρωση των γονιών που ήρθαν στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων έγινε κάπως... έτσι. Οικογενειακά. Θα πρέπει να μας προβληματίσει αυτό. Σε τέτοιες εποχές και με τέτοια προβλήματα που βιώνουμε δεν είναι ότι καλύτερο μπορούμε...
Η πρόεδρος της Ένωσης, Σπυρούλα Πρεσβέλου, ήταν πολύ υπομονετική... Και για δυο ώρες περίπου συζήτησε με όσους γονιούς έβαλαν στην άκρη κάθε φραγμό και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης και συζήτησε μαζί τους όλα τα καυτά ζητήματα που ταλανίζουν αυτή την περίοδο την Παιδεία. Έθεσε κατ' αρχή όλα τα ζητήματα και στη συνέχεια απάντησε σε διευκρινήσεις που ζητήθηκαν, με απλό και όμορφο τρόπο.
Θα μπορούσε να ήμασταν περισσότεροι; Βεβαίως και επιβάλλονταν, αλλά εδώ πρέπει να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του γι' αυτό. Ο Κώστας Λουκάς μάλιστα, πρότεινε στο σώμα οι Σύλλογοι Γονέων να μαζέψουν τους αντιπροσώπους τους και να τους ρωτήσουν γιατί δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες της Ένωσης;
Η Ματίνα Παπαχριστούδη από το 60 Δημοτικό πρότεινε στην Ένωση να ζητήσει από την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση πάνω στο My School. Έτσι η Ένωση θα δημιουργήσει ένα γεγονός. Η πρόεδρος είπε ότι και αυτό μπορεί να γίνει και να προχωρήσουμε σε μια νομική ανάλογη κίνηση.
Σε ότι αφορά τη φύλαξη των σχολείων μετά την απόλυση των σχολικών φυλάκων, όλο και πιο συχνά βλέπουμε να γίνονται αυτά έρμαιο στους μικροκλέφτες. Κι αυτό μάλλον θα εντείνεται καθώς θα προχωρεί η κρίση. Οι γονείς που ήταν παρόντες ρώτησαν πώς σκέφτεται ο Δήμος Αθηναίων να αντιμετωπίσει το θέμα...
Αλλά ερωτήσεις τέθηκαν και σχετικά με τον ΑΦΜ των Συλλόγων Γονέων. Θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε. Τη δεκαετία του '80 πολλοί Σύλλογοι έβγαλαν ΑΦΜ το οποίο όμως δεν μεταβιβάστηκε από τις τότε στις τωρινές διοικήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μικρό αλαλούμ που μερικές φορές ενέχει και τον κίνδυνο προστίμων από την Εφορία.
Πολλοί ρώτησαν πώς λειτουργούν οι Σχολικές Επιτροπές και απάντησαν οι παριστάμενοι μέλη των Επιτροπών που εκπροσωπούν την Ένωση δίνοντας μια εικόνα γκρίζα... Επειδή τονίζεται συχνά πως ο μόνος αρμόδιος για τον έλεγχό τους είναι οι πάρεδροι, τονίστηκε ότι αυτό γίνεται σκόπιμα αφού μπορούμε κι εμείς ώς Ένωση να ελέγξουμε τη λειτουργία τους με ορκωτό λογιστή.
Μερικοί αναρωτήθηκαν δημόσια αν όλες οι κινήσεις των Σχολικών Επιτροπών της 4ης Δημοτικής Κοινότητας είναι σύννομες καθώς από τις αρχές του Οκτώβρη έχει να αναρτηθεί στη Διαύγεια μια οποιαδήποτε απόφαση τους, όπως επιβάλλεται από το νόμο.
Συζητήθηκε ακόμα το θέμα των καθαριστριών των σχολείων, των συσσιτίων καθώς και τα κενά στα σχολεία, ενώ ειπώθηκε ότι πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να δημοσιοποιήσουμε τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και που δεν είναι καθόλου λίγα αυτή την εποχή, τόσο στη Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς είμαστε κιόλας στο πρώτο τρίμηνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου