Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Προβλήματα Θέρμανσης σε σχολικές μονάδες της 4ης Δημοτικής Κοινότητας. Ανάστατοι γονείς και παιδιά!

Φωτογραφία τραβηγμένη σήμερα το πρωί έξω από το 66 Δημοτικό Σχολείο Αθήνας. Οι γονείς δεν άφησαν να μπουν μέσα στις τάξεις που δεν έχουν θέρμανση. Μας ακούει κανείς από το Δήμο Αθηναίων;

Ο εκδότης της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ είναι ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην 4η Δημοτική Κοινότητα, κ. Χαράλαμπος Κοντός. Στο τελευταίο φύλλο του προβάλει εντυπωσιακά το νέο – ανακαινισμένο- σχολείο. Μόνο που, τελικά, δεν έχει θέρμανση!

Εγγραφο προς τον ίδιο τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη έστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας μετά τις κακοτεχνίες και τις αβλεψίες σεχετικά με νεοανακαινισμένα σχολικά κτίρια που δεν... έχουν θέρμανση.
Σήμερα, μ' αυτό το κρύο, οι γονείς δεν άφησαν τα παιδιά τους να μπουν στιςε παγωμένες τάξεις. Στο έγγραφο τονίζονται τα εξής: 

Κύριε Δήμαρχε
Δεν γνωρίζουμε αν είστε ενήμερος ότι τις μέρες που ανοίγετε τους ειδικούς χώρους για να στεγάσετε τους αστέγους του Δήμου λόγω ψύχους, σχολικές μονάδες και σχολικά συγκροτήματα της 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας στερούνται θέρμανσης!!!
Σας ενημερώνουμε εμείς ως Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του 4ου Διαμερίσματος ότι το 66ο Δημοτικό Σχολείο ,το 51ο Γυμνάσιο και το 27ο Λύκειο του Δήμου σας δεν θερμαίνονται.
Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει ο λόγος που συμβαίνει αυτό θεωρούμε ότι εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να σας τον εκθέσουμε. Υπάρχουν, για αυτό το θέμα, άτομα να σας απαντήσουν τα οποία και ασχολούνται στον Δήμο με την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Ρωτείστε τους προέδρους των Σχολικών επιτροπών και τον Αντιδήμαρχοι Παιδείας. Ρωτείστε πως λειτουργούν στη 4η Δ.Κ. οι σχολικές επιτροπές, ποιος έκανε έλεγχο και πότε για το αν λειτουργούσαν τα συστήματα θέρμανσης των σχολικών μονάδων και διαβάστε τα απαράδεκτα πρακτικά -όσα υπάρχουν- των αποφάσεων αυτών των επιτροπών.
Επίσης αν ενδιαφέρεστε για τα σχολεία μιας περιοχή της Αθήνας που κάτοικοι της είναι άνεργοι και αναξιοπαθούντες ως επί το πλείστον μπορείτε να καλέσετε το Δ.Σ. της Ένωσής μας να σας ενημερώσει.
Καλό θα είναι οι μαθητές της Αθήνας που τόσα πολλά στερούνται να μην στερηθούν το σχολείο τους γιατί κάποιοι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρθηκαν έγκαιρα για αυτό!!!!
Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε ότι οι αρμόδιοι και οι διορισμένοι από το Δήμο σε αυτή την περίπτωση μόνο τη δουλειά τους δεν έκαναν καλά.
Αναμένουμε τις ενέργειές σας και την απάντησή σας για το θέμα.
Ευχαριστούμε.

Γ ια το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας
Πρεσβέλου Σπυρούλα        Άγγελος Χονδρορίζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου