Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η επιστήμη να μη λες τίποτα μέσα από δημόσια έγγραφα... Πρωτοπόρος ο κ. Κοντός!

Σας είχαμε υποσχεθεί από χθες να δώσουμε μια ακόμα συνέχεια στο θέμα των σχολείων που τέτοιες μέρες παγωμένες, που λειτουργούν χωρίς θέρμανση. Ιδού λοιπόν το e-mail με το οποίο αντέδρασε άμεσα ο κ. Κοντός ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην 4η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας, το... γνωστό εκδότη της τοπικής εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ που πρόβαλε πολύ έντονα στο 5ο φύλλο του τα εγκαίνια των τριών ανακαινισμένων σχολείων που δεν έχουν θέρμανση από τον αντιδήμαρχο Αθηναίων για θέματα Παιδείας κ. Λαμπρακάκη:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 10-12-2013

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ 180
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ .
4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Διευθ.:Αλεξανδρειας 35 ΠΡΟΣ
Τ.Κ.:10442 ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Πληροφοριες: Μεντζέλου Κωνσταντίνα ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Τηλ.: 210-5157553
ΚΟΙΝ:
  1. Πρόεδρο 4ης Δ.Κ.Δ.Α
  2. Αντιδήμαρχο Παιδείας Δ.Α
      Δ/ντές Σχολικών μονάδων

Κυρία Πρόεδρε,
Σχετικά με το έγγραφό σας με αριθμ. Πρωτ. 32/10-12-2013, και Θέμα Προβλήματα Θέρμανσης σε σχολικές μονάδες της 4ηςΔ.Κ.
Σας ενημερώνουμε ότι καλό θα ήταν πριν αποφασίσετε να καταλογίσετε ευθύνες στους διορισμένους από τον Δήμοτων σχολικών επιτροπών, να φροντίζετε να ενημερώνεστε για την πραγματική αιτία των προβλημάτων, γιατί όσο απλώνεστε τόσο περισσότερο εκτίθεστε.
Για τον λόγο αυτό σας υποδεικνύουμε να ενημερωθείτε σωστά για το συγκεκριμένο θέμα από τους Δ/ντες των εν λόγω σχολείων.
Ο Πρόεδρος
Της Σχολικής Επιτροπής
Κοντός Χαράλαμπος

Απάντηση στον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής

Κύριε Πρόεδρε
Μέσα στην απάντησή σας αναφέρετε ότι εκτεθήκαμε.
Εκτεθήκαμε εμείς που αναφέραμε το γεγονός και δεν εκτίθεστε εσείς που αφήνετε τα σχολεία χωρίς θέρμανση;
Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι και το πρόβλημα γνωρίζουμε και με τους διευθυντές είμαστε σε επαφή και αντιλαμβανόμαστε ότι προσπαθείτε να αποποιηθείτε των όποιων ευθυνών σας.
Τα σχολεία παραδίδονται μέσα από διαδικασίες τις οποίες προφανώς θέλετε να μας υποδείξετε να μελετήσουμε ώστε να μην εκτεθούμε αλλά κύριε Πρόεδρε ο Δήμος είναι υπεύθυνος και υπόλογος εφόσον τα έχει στην αρμοδιότητά του να ελέγξει αν όλα γίνονται σωστά!!!
Επίσης σαν πρόεδρος της σχολικής επιτροπής οφείλετε εκτός από το να διαχειρίζεστε τα χρήματα και να προσωποποιείτε τον ρόλο σας μέσα στα σχολεία να έχετε αναρωτηθεί πως θα λειτουργήσει η θέρμανση στις σχολικές μονάδες του 4ου.
Στην τελευταία σχολική επιτροπή που έγινε στις 2/12/2013 σας θυμίζουμε ότι ρωτήσαμε σχετικά με τη συντήρηση των καυστήρων των σχολείων και με το αν λειτουργεί η θέρμανση σωστά. Μας απαντήσατε δείχνοντας μας ένα έγγραφο που είχε σταλεί από τον κεντρικό Δήμο ότι οι συντηρήσεις θα αρχίσουν στις 22/11/2013. Ως Ένωση θέσαμε προβληματισμό και ρωτήσαμε αν το έγγραφο είχε σταλεί στους Διευθυντές ώστε να γνωρίζουν πότε θα ανάψουν τη θέρμανση. Απαντήσατε πως είχε σταλεί. Όμως το έγγραφο αυτό δεν πήγε ποτέ στα σχολεία διότι ήταν έγγραφο για δική σας εσωτερική ενημέρωση από το Δήμο και το επικαλεστήκατε απλά διότι εμείς σας ρωτήσαμε.
Αυτό ως διευκρίνηση για το αν έχουμε ενημέρωση από τους Διευθυντές για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία της περιοχής μας.
Από σας δεν έχουμε ενημέρωση, όπως δε αποδεικνύεται ούτε εσείς ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στις σχολικές μονάδες. Διότι αν γνωρίζατε, θεωρούμε ότι δεν θα επιτρέπατε ακόμα και σε έναν μαθητή του 4ου διαμερίσματος να ξεπαγιάζει από αμέλεια.
Αρκετές φορές γίνονται λάθη και υπάρχουν και αβλεψίες. Όταν αυτά συμβαίνουν καλό είναι, για το Δημόσιο συμφέρον το οποίο υπηρετείτε, να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται εκφράζοντας συγνώμη. Αλλά ούτε αυτό έγινε από πλευράς σας.
Τη συγγνώμη την οφείλετε στους γονείς και στους μαθητές του 66ου Δημοτικού Σχολείου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας
Πρεσβέλου Σπυρούλα                                                     Άγγελος Χονδρορίζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου