Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Σχετικά με το συσσίτιο από το Δημοτικό Βρεφοκομείο στα σχολεία... Μερικές επισημάνσεις...


Με e-mail της προς τους διευθυντές των σχολείων η Ένωση Γονέων ενημερώνει για το χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα οργανώσει σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και ταυτόχρονα τους εφιστά την προσοχή για ένα σημαντικό θέμα που αφορά τα συσσίτια στα σχολεία.
Γράφει ανάμεσα στα άλλα η πρόεδρος μας, Σπυρούλα Πρεσβέλου:

Οφείλω να σας ενημερώσω σχετικά με το συσσίτιο και τις προσπάθειες που έγιναν από πλευράς Ένωσης.Τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας με τη βοήθεια των Διευθυντών τους ήταν μόλις τρία. Άρα όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω κινήσεις από πλευράς μας για τη μεριδοποίησή του.
Επίσης σε κάποια σχολεία οι διευθυντές έλυσαν όπως είπαν στους συλλόγους το θέμα μόνοι τους,ενώ γνωρίζουμε ότι στα περισσότερα δεν διανέμεται το συσσίτιο παρόλο που υπάρχουν ανάγκες.
Στηριζόμενοι σαν Δ.Σ. στην λογική της συλλογικότητας και της συνεργασίας είμαστε στη διάθεση όποιου Διευθυντή χρειαστεί κάτι για το συγκεκριμένο θέμα.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.
Πρεσβέλου Σπυρούλα

Αγαπητοί γονείς, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ο καθένας μας οφείλει αυτή την ώρα να πάρει στις πλάτες του το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Δεν είναι ντροπή να μιλάμε ανοιχτά για όλα τα θέματα και πολύ περισσότερο να διερευνούμε λύσεις προς όφελος των παιδιών μας. Ντροπή είναι να αδιαφορούμε και μη βλέπουμε το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που προκύπτει από τις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν βίαια στη φτωχοποίηση μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου