Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή στον υπουργό Παιδείας...

Κύριε υπουργέ.
Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε με δεύτερη επιστολή μας, για να σας ξαναενημερώσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν σπουδαστές της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Και επειδή, εκ του αποτελέσματος της πρώτης επιστολής φοβούμαστε ότι αυτή δεν έφθασε στα χέρια σας, αυτή η δεύτερη είναι ανοικτή και ελπίζουμε να πέσει στην αντίληψη σας.
Κύριε υπουργέ, γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (5 Νοεμβρίου 2013) υπάρχουν ειδικότητες που δεν έχουν κάνει μάθημα ούτε μία ώρα; Γνωρίζετε ότι στο σχολείο μας αντί να μειώνονται τα κενά, αυξάνονται; Πρόσφατα κύριε υπουργέ απομακρύνθηκαν από το σχολείο μας δύο εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κενά στην ειδικότητα της αισθητικής κατά 8 ώρες και άλλες 8 ώρες στις μηχανολογικές ειδικότητες!
Εσείς ο ίδιος κύριε υπουργέ, υποσχεθήκατε ότι το σχολικό έτος θα ξεκινήσει χωρίς ελλείψεις. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και δεν υπάρχει από πουθενά καμία δέσμευση για το πότε θα γίνει. Γνωρίζετε κύριε υπουργέ ότι στις ΕΠΑΣ σπουδάζουν και ενήλικες που στερούνται τα παιδιά τους και για να αποκτήσουν κάποια εφόδια για να τα ζήσουν καλύτερα; Και αυτά τα εφόδια δεν μας δίνονται λόγω της κατάστασης που εσείς δημιουργήσατε και μόνο εσείς μπορείτε να διορθώσετε.
Και μάλιστα εύκολα. Γιατί οι καθηγητές υπάρχουν και γνώσεις έχουν και εμπειρία και διάθεση. Αλλά τους έχετε σε διαθεσιμότητα και μόνο εσείς μπορείτε να την άρετε και να τελειώσει ομαλά αυτό το σχολικό έτος. Το ερώτημα είναι γιατί δεν το κάνετε και τι περιμένετε, αφού ωρομίσθιοι δεν υπάρχουν και αυτοί οι λίγοι που υπήρξαν δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και από άποψη ωρών και από άποψη εμπειρίας.
Κύριε υπουργέ σας παρακαλούμε κάντε κάτι. Ο χρόνος περνάει και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να τον φέρει πίσω. Κάθε μέρα που περνάει είναι σε βάρος της μόρφωσής μας. Και αν αυτό δεν σας ενδιαφέρει, πράγμα που δεν πιστεύουμε, είναι και σε βάρος της εικόνας σας.
Κύριε υπουργέ κάνουμε έκκληση στην ευαισθησία σας ως εκπαιδευτικός για άμεση δράση σας και ελπίζουμε να μην χρειαστεί και τρίτη επιστολή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΕΠΑΣ Ιλίου.
Ακολουθούν 74 ονοματεπώνυμα με τηλέφωνα και ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου