Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αυτή τη συνεργασία θέλει ο κ. Κοντός με την Ένωση Γονέων. Ας το καταλάβουν όσοι δεν το γνωρίζουν

Θαυμάστε το e-mail του κ. Κοντού ως αντίδραση στις προτάσεις που κάναμε για την καλύτερη διανομή του συσσιτίου στην Πρόεδρο του Βρεφοκομείο Αθηνών. Χωρίς να του πέφτει λόγος ο κ. Κοντός θέλει με όποιο τρόπο να είναι στην επικαιρότητα.

Πριν μερικές ημέρες η Ένωση Γονέων έστειλε μια επιστολή στην πρόεδρο του Βρεφοκομείου Αθηνών κ. Ηλιοπούλου Μαρία σε μια προσπάθεια να βοηθήσει ουσιαστικά ως φορέας των γονέων στο μοίρασμα των μερίδων συσσιτίου στα σχολεία. Ο κ. Κοντός που του αρέσει να μιλάνε γι' αυτόν και το έργο του ακόμα κι όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος έσπευσε να στείλει e-mail και να πει ότι το μοίρασμα του συσσιτίου είναι δουλειά του (κι αυτή...)
Επειδή το να μιλάει περί παντώς επιστητού δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση στον κόσμο (μπορεί αυτός να είναι τελικά ο στόχος του...) θεωρήσαμε σκόπιμο να επιστήσουμε την προσοχή στον ίδιο τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, στην πρόεδρο της 4ης Κοινότητας Δήμου Αθηναίων κ. Δήμητρα Σιδερή και σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που εκφράζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επιτέλους κάποιος ας του υποδείξει ποιο είναι το έργο του. Κι αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να βοηθήσει ας μη δημιουργεί παραπέρα προβλήματα...
Ολόκληρη η επιτολή η οποία κοινοποιήθηκε και προς όλους του Συλλόγους Γονέων της δύναμης μας έχει ως εξής:
Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2013, αρ. πρωτ. : 30/5-11-2013
Προς : 1. Πρόεδρο Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής 4ης Δ.Κ.Δ.Α. 
 
Κοινοποίηση. 1. Πρόεδρο 4ης Δ.Κ.Δ.Α
2. Δήμαρχο Αθηναίων
3. Δικαίωμα στην Πόλη
4. Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας
5. Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας
6. Ανοιχτή Πόλη
7.Επιμένουμε Αθήνα
8. Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας.
9 .Αντιδήμαρχο παιδείας Δήμου Αθήνας

Θέμα: Απάντηση σε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα που στείλατε ως διευκρίνιση σχετικά με δική μας πρωτοβουλία.


Κύριε πρόεδρε
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων της 4ης Διαμερισματικής κοινότητας η ετοιμότητα που δείξατε να απαντήσετε σε ένα δικό μας ηλεκτρονικό μήνυμα την 1η Νοεμβρίου 2013, που δεν σας αφορούσε άμεσα. Είδαμε επίσης ότι το προωθήσατε ηλεκτρονικά σε όλα σχολεία και δεν αντιληφθήκαμε γιατί έγινε αυτό. Θεωρείτε τα σχολεία δική σας αρμοδιότητα και δεν γνωρίζετε τον τρόπο που λειτουργούν και αυτά μέσω των συλλόγων και της Ένωσής τους; Ωστόσο με αυτό τον τρόπο μας δώσατε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ορισμένα πράγματα τα οποία θα σας αναφέρουμε αλλά και θα τα γνωστοποιήσουμε σε όσους οφείλουν να μεριμνούν για τα σχολεία και τη λειτουργία τους στην 4η Διαμερισματική Κοινότητα.
Αρχικά σας ενημερώνουμε ότι γνωρίζουμε καλά ποιοί είναι υπεύθυνοι των συσσιτίων στο Διαμέρισμά μας και θα περιμέναμε να μας απαντήσει η πρόεδρος της Κοινότητας η οποία είναι υπεύθυνη. Γιατί βιαστήκατε εσείς να απαντήσετε; Ας κρίνουν όσοι διάβασαν το μήνυμα σας !!
Θεωρούμε ότι η συνεργασία των φορέων σχετικά με τα σχολεία είναι υποχρεωτική και πάνω σε αυτή την βάση κινηθήκαμε. Ποιός και γιατί μπορεί να εμποδίσει την Ένωση των σχολείων της περιοχής μας να κάνει το καλύτερο για τα σχολεία της δεν το αντιλαμβανόμαστε.
Εφόσον βιαστήκατε να μας γνωστοποιήσετε τους υπευθύνους των συσσιτίων μπορείτε με αντίστοιχο σημείωμά σας να μας ενημερώσετε με ποιο τρόπο γίνονταν τα συσσίτια πέρυσι στο Διαμέρισμά μας και πως συνέδραμαν όλοι οι φορείς που μας αναφέρετε;
Παρακαλώ να μας απαντήσετε επίσημα τι λόγο είχε η αποστολή του συγκεκριμένου σημειώματος σας και να μας πείτε ευθέως.
Σας ενδιαφέρει να λυθούν τα προβλήματα των σχολείων και να γίνει η προσφορά του συσσιτίου με τον καλύτερο τρόπο ή απλά μένετε στους τίτλους, τους φορείς και τα έγγραφα;
Κύριε Πρόεδρε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης ότι οι Σύλλογοι Γονέων και κατ’επέκταση η Ένωση τους και η Ομοσπονδία Γονέων είναι όργανα που μετέχουν της σχολικής διαδικασίας. Η συμμετοχή τους αυτή είναι θεσμοθετημένη νομοθετικά.
Καλό είναι λοιπόν να συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και αυτοί με μας ώστε να λειτουργούν τα σχολεία της περιοχής μας όπως αξίζει στα παιδιά μας και μαθητές τους .
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
Πρεσβέλου Σπυρούλα           Άγγελος Χονδρορίζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου