Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Δεύτερη εθελοντική δενδροφύτευση στην Αθήνα...

Τα παιδιά της Στ' τάξης του 56 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών συμμετείχαν στη δεντροφύτευση του αρχαιολογικού πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα στις 8 Απριλίου 2012.
Με εναρκτήριο σταθμό την Ακαδημία Πλάτωνος, κατά την προηγούμενη δράση φυτεύτηκαν συνολικά 1.050 δένδρα. Ακολούθησαν φυτεύσεις στους λόφους Στρέφη, Λυκαβηττού, Πατάτσου. Επίσης, στα άλση Προμπονά, Παγκρατίου, Χωροφυλακής, Γουδή, Ιλισίων, αλλά και στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Δασύλλιο Μητροπέτροβα και Αραχναίων, στις παιδικές εξοχές του Αγ. Ανδρέα, στην Αλεπότρυπα και στην περιοχή «Νταμάρια»
Στόχος της πρωτοβουλίας, που αποτελεί συνέχεια της μεγάλης εθελοντικής δενδροφύτευσης σε λόφους, άλση και δεντροστοιχίες της πόλης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, είναι η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση των πεζοδρομίων στις γειτονιές, κυρίως στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.
Με την ολοκλήρωση της εκστρατείας θα έχουν φυτευτεί, κατά τη φθινοπωρινή περίοδο, περισσότερα από 1.000 δέντρα, αυξάνοντας τον αριθμό των φυτεύσεων, κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, σε περισσότερα από 6.800 δέντρα και 61.680 θάμνους.
«Καλούμε τους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν ενεργά και να αποδείξουν έμπρακτα της αγάπη τους για το περιβάλλον» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, κ. Άγγελος Αντωνόπουλος, σημειώνοντας ότι καθημερινά θα πραγματοποιούνται δράσεις και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πόλης.
Για συμμετοχή στην εθελοντική εκστρατεία δενδροφύτευσης, οι δηλώσεις γίνονται στα τηλέφωνα: 210 3239203 και 210 7470458
 
πηγή: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου