Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Τέλος και τα Ιταλικά με τα Ισπανικά από τα σχολεία...


H ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της εξυγίανσης του εκπαιδευτικού συστήματος της Χώρας έκρινε αναγκαία, την κατάργηση των κλάδων ΠΕ34 (Ιταλικής γλώσσας) & ΠΕ40 (Ισπανικής γλώσσας) μεταξύ άλλων κλάδων της
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
 

Παρότι οι δύο αυτές γλώσσες παρουσίασαν θεαματική ζήτηση από τους μαθητές, από το 2008 η Ιταλική και από το 2009 η Ισπανική που εισήχθησαν στα Γυμνάσια, σήμερα μεθοδευμένα με σειρά αποφάσεων και φωτογραφικών ρυθμίσεων αποκλείονται από την Δημόσια Εκπαίδευση. Καταργώντας, τους νεοσύστατους κλάδους ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής υποχρεώνουν τους μαθητές να διδαχθούν αυτές τις γλώσσες εκτός σχολείου, κάνοντας το δικαίωμα των μαθητών για δωρεάν Παιδεία, προνόμιο των λίγων.
 

Επιπλέον για εμάς τους εκπαιδευτικούς ΠΕ34 και ΠΕ40 εκδικητικά μας καταδικάζει στην ανεργία, και μας στερεί την ελπίδα, όταν και όποτε ανακάμψει δημοσιονομικά το κράτος, να αξιοποιήσουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα που θεσπίσε ο ίδιος ο υπουργός στους πτυχιούχους των τμημάτων Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ και Ε.Κ.Π.Α, Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α, Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π και Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού και της Διδακτικής της ως Ξένης του τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία είναι μια κατάκτηση που δεν πρέπει να την αφήσουμε να αφανιστεί. Οδεύουμε σταδιακά προς την κατάργηση της Υποχρεωτικής 9χρονης εκπαίδευσης. Τα θύματα αυτής της απόδοσης δεν είναι μόνο οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί είναι όλη η κοινωνία.  

Οι αποφάσεις που σήμερα παίρνονται καταργώντας τον ένα μετά τον άλλον τους κλάδους της Εκπαίδευσης, της Υγείας, του Πολιτισμού καταστρέφουν τις επόμενες γενιές και καταδικάζουν τον λαό μας στην άγνοια, την αγραμματοσύνη και την μιζέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου