Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση για τις καθαρίστριες...


Οπως είχαμε υποσχεθεί παρακολουθήσαμε το θέμα με τις συμβασιούχες καθαρίστριες και σας δίνουμε την τελευταία ενημέρωση.

Ο κύριος Κοντός στις 28-02-2013 μάζεψε τις σχολικές καθαρίστριες δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας στο 4ο κοινοτικό διαμέρισμα και τους ανακοίνωσε τα εξής:

Υπάρχει η διάθεση από πλευράς του Δήμου να προσλάβει τις συγκεκριμένες γυναίκες με συμβάσεις που θα διαρκούν μία σχολική χρονιά. Ωστόσο για να το κάνει θα πρέπει αυτή η αποφαση να ψηφιστεί από τη Βουλή. Ελπίζει όπως είπε να ψηφιστεί, αλλιώς δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την πρόσληψή τους.

Ζήτησε επίσης από τις κυρίες που παρευρίσκονταν εκεί να πάνε να δουλέψουν απο τις 2-09-20213 με δική τους ευθύνη και  ελπίζει να ψηφιστεί ο νόμος, διότι σημασία έχει τα σχολεία να είναι καθαρά.

Στο τέλος ζήτησε να δώσουν τα ονοματά τους όσες δέχονται να μπουν σε αυτή τη διαδικασία.

Σε ερώτηση δική μου σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο της νέας σύμβασης όταν αυτή γίνει, απάντησε ότι θα είναι για τους σχολικούς μήνες και με το ποσό που έπαιρναν οι εργαζόμενες στις προηγούμενες συμβάσεις τους.

Αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι ότι για μια ακόμα φορά ουδείς  γνωρίζει πράγματα   για το μέλλον των σχολείων γενικότερα.Ο Δήμος δεν διεκδικεί δυναμικά την διαχείρηση των σχολείων. Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και πάλι το θέμα των καθαριστριών δεν έχει λυθεί.

Δεν είναι ηθικά σωστό από ανθρώπους που έχουν ανάγκη την εργασία να τους ζητάς να δουλέψουν χωρίς σύμβαση και αν το πράξουν στο τέλος, ίσως και να μην πληρωθούν, αν η σύμβαση δεν υπογραφεί.

Ενδιαφέρει μόνο  τα σχολεία να καθαριστούν.

΄Ισως και να καθαριστούν, ίσως τελικά να αποτανθεί ο Δήμος και σε γραφεία καθαριότητας όπως είπε ο κύριος Κοντός. Το βέβαιο είναι ότι επιβεβαιωνόμαστε σαν Ένωση. Λέγαμε ότι το σχολείο που θα δούμε θα είναι ένα άλλο σχολείο που όσο θα προχωράει η σχολική χρονιά δεν θα μας αρέσει καθόλου.

Και καλά για τις καθαρίστριες θα βρεί λύση σε ένα γραφείο καθαρισμού, για τους φύλακες υπάρχουν οι εταιρείες σεκιούριτι για τους δασκάλους και τους καθηγητές που θα αποτανθεί τελικα ;;;;

Θα πουν τελικά βάλτε γονείς το χέρι στην τσέπη να καθαρίσουμε;;;;;;!!!! 

Πολλά τα ερωτήματα φίλοι γονείς.

Χρειάζεται λοιπόν να είμαστε σε εγρήγορση ακόμα και  γονείς που ποτέ μέχρι σήμερα δεν πλησίασαν τους συλλόγους να εμφανιστούν, να ενημερωθούν, να διεκδικήσουν.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε εκεί και τώρα δεν χωράει η θέση "δεν το΄'ηξερα, δεν το κατάλαβα".

Όλοι ξέρουμε πια, όλοι βλέπουμε, το μόνο που απομένει είναι να εργοποιηθούμε και να πράξουμε αναλόγως...

Σπυρούλα Πρεσβέλου

  • ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ -ΤΕΙ. Δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου