Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Μια απάντηση στη Λένα Διβάνη*

Εδώ εξέπνευσε ο 18χρονος που δεν είχε κόψει εισιτήριο και κλείθηκε πιεστηκά από τον ελεγκτή να πληρώσει πρόστιμο...

Εκείνο το πρωινό δεν ξέρατε. Λέτε. Μιλήσατε όμως, σαν να τα ξέρατε όλα, άναρθρα, προσβλητικά.
Προσβλητικά απέναντι σε έναν ολόκληρο κόσμο που χάνει μέρα τη μέρα κάθε ελπίδα. Απέναντι σε όλους αυτούς που εσείς θεωρείτε «πλέμπα».
Τώρα που οι ιατροδικαστές, πέραν από τους αυτόπτες, δείχνουν τραμπουκισμό και εγκληματική ενέργεια, τι έχετε να πείτε; Τίποτα. Ούτε ένα συγνώμη, ένα κατεβατό μόνο άναρθρης δήθεν απολογίας.
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, λένε. Αυτό κάνετε. Και δείχνετε το ποια πραγματικά είστε.
Αναρωτιέστε, «….Πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, τη νομιμότητα, να μη στοχοποιούμε ανθρώπους, ούτε ολόκληρους κλάδους. Πώς τα κατάφεραν να μας κάνουν να στρεφόμαστε παράλογα ο ένας εναντίον του άλλου αντί να ξαναφτιάξουμε τη χώρα μας μαζί;…..».
Θα συμφωνούσα, αλλά ποιοι κατάφεραν να μας στέψουν τον έναν εναντίον του άλλου; Ποια... χώρα να ξαναφτιάξουμε μαζί; Τη δική μας που μας κλέψατε; Γιατί τη "ζούγκλα" που τόσο πολύ σας τρόμαξε, εσείς τη φέρατε στη χώρα. Εσείς κι οι όμοιοί σας. Εσείς και η "νομιμότητά" σας.
Γράφετε: «…..Ήθελα να το δω όλο το πρόσωπο της αρρώστιας που κατατρώει την πατρίδα μου, να τη χωνέψω και να την ξεράσω….». Ας κοιταζόσασταν λίγο στον καθρέπτη……
Για ποια πατρίδα άραγε μιλάτε; Αυτή που ξεσκίζουν τις σάρκες της ξένοι λύκοι και ντόπιοι υποτακτικοί; Πότε μιλήσατε για δαύτους και για τα εγκλήματά τους; Πότε σταθήκατε ενάντια; Ο «τζαμπατζής» σας μάρανε! Ναι εμείς να μην στοχοποιούμε ολόκληρους κλάδους, συμφωνούμε. Στον κοινωνικό αυτοματισμό διαπρέπουν τα μέσα που υπηρετείτε κι όχι εμείς. Διαμαρτυρηθήκατε ποτέ γι’ αυτά; Αν είναι δυνατόν. Όλοι τους εργολάβοι, πολιτικοί, δημοσιολογούντες, καθηγητές οικονομίας κι εσείς μαζί, «οι διανοούμενοι», μη λείψετε, «σώζετε» την πατρίδα από τις «συντεχνίες». Για τη νομιμότητα ρε γαμώτο!
Εσείς φέρατε την αρρώστια, οι δήθεν και οι τάχα. Οι πάντα απόντες από τις αγωνίες του λαού, αλλά πάντα παρόντες στους προθαλάμους της εξουσίας, πιστοί της υπηρέτες και προσκυνητές. Και σας χρειάζονται οι πάσης φύσης "κεφαλοκυνηγοί". Μόνο έτσι αισθάνεστε ασφαλείς στο κόσμο που με το σώνει και καλά προσπαθείτε να μας επιβάλετε.
Μας κηρύξατε τον πόλεμο. Αναίτια και απρόκλητα. Κι όμως εσείς εξακολουθείτε να μας παριστάνετε την "παρθένα", λες και τίποτα δεν έχετε καταλάβει από αυτά που συμβαίνουν γύρω σας. Το σύστημα που εσείς υπηρετείτε και στηρίζετε είναι αυτών που "σώζουν" τη χώρα διαλύοντας τη πατρίδα, τεμαχίζοντάς την και πουλώντας την φέτες. Ανδραποδίζουν την κοινωνία και έχουν εσάς ως πρώτους χειροκροτητές. Και γλείφτες.
Ναι, έχουμε πόλεμο και όταν πολεμάς δεν σκέπτεσαι να ανοίξεις διάλογο με τον εχθρό. Ή αυτός ή εσύ.
Εσείς διαλέξατε στρατόπεδο σπέρνοντας τόσα χρόνια, μέσα από το πιο διεφθαρμένο και έκφυλο σύστημα που όλοι σας, οι δήθεν διανοούμενοι, συμβάλλετε με την "ευγενή" συνεισφορά σας, αμισθί ή όχι μικρή σημασία έχει. Τρομάζετε βέβαια στη θέα αυτού που τώρα καλείστε να θερίσετε......
Σας λυπάμαι, για έναν επί πλέον λόγο. Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα! Και το μπετόν, μην αμφιβάλλετε σπάει. Το ίδιο και η αλαζονεία!
 
* Το μεγαλύτερο μέρος του παρόντος άρθρου στάλθηκε ως σχόλιο να δημοσιευθεί στο ptotagon.gr που φιλοξενεί το αντίστοιχο άρθρο της κ. Διβάνη και κάτω απ’ αυτό, αλλά, μέχρις στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει δημοσιευθεί.
  • Του Όθωνα Κουμαρέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου