Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ανοιχτή επιστολή των διευθυντών των ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ / ΣΕΚ της ΔΔΕ Β Αθήνας

Με αφορμή την ανακοίνωση και κατάθεση του σχεδίου νόμου με θέμα:
«ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016» και την δι΄ αυτού επιχειρούμενη κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναφέρουμε τα εξής:

Οι υπό κατάργηση τομείς και ειδικότητες (ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ – ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ), είναι από εκείνους που έχουν ευρύτατη αποδοχή στους μαθητές μας, συνοδεύονται από πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές, ενώ μέσω αυτών δίνεται η δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό μαθητών μας να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συνέπεια αυτών είναι οι μαθητές των παραπάνω τομέων και ειδικοτήτων να αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις (κυρίως στις ΕΠΑΣ) την μεγάλη πλειοψηφία του μαθητικού δυναμικού. Θεωρούμε λοιπόν ότι η κατάργησή τους θα επιφέρει άμεσα, πολλαπλά και σοβαρότατα αρνητικά αποτελέσματα με αναφορά κυρίως σε οικογένειες χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.
Αισθανόμαστε επιπλέον την υποχρέωση να μεταφέρουμε την αγωνία των συναδέλφων και πολύτιμων συνεργατών μας (με πολλά χρόνια υπηρεσίας οι περισσότεροι) που τόσο αιφνιδιαστικά απομακρύνονται από τα σχολεία τους.

Οι Διευθυντές των ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ/ΣΕΚ της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Ν., ΚΑΛΔΑΝΗΣ Κ., ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ Θ., ΚΕΣΚΙΝΙΔΗΣ ΣΤ., ΚΟΣΜΑΤΟΥ Α., ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ ΧΡ., ΛΕΓΓΑΣ Σ., ΜΠΑΡΟΥΤΗ Ζ., ΜΠΟΥΡΛΙΑΣΚΟΣ Θ., ΝΤΑΣΚΑΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ Δ., ΤΑΟΥΚΗΣ Δ., ΤΥΡΗΣ ΑΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου