Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Σκέψεις γύρω από τις συγχωνεύσεις σχολείων στο Διαμέρισμά μας.

Θα ξεκινήσω φίλοι γονείς σχολιάζοντας την συγκεκριμένη φωτογραφία για να υπενθυμίσω ότι η 4η Διαμερισματική κοινότητα έχει υποστεί και στο παρελθόν πλήγμα στα σχολεία της μέσω των συγχωνεύσεων.
Γνωρίζουμε όλοι όσοι μένουμε εδώ ότι η γειτονιά μας δεν έχει να επιδείξει τίποτε άλλο παρά μόνο τα σχολεία της και το Δημόσιο κλειστό κολυμβητήριο. Τα παιδιά μας με δυο λόγια δεν έχουν καμιά άλλη διέξοδο εκτός από τα σχολειά τους και ένα κολυμβητήριο που λίγοι σχετικά το χρησιμοποιούν από τη γειτονιά αφού δεν είναι και τόσο ΔΩΡΕΑΝ. Ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα μου.
Ζούμε αυτές τις μέρες την καταστροφική οργή του Υπουργείου Παιδείας πάνω στα σχολεία της περιοχής μας. Υπέγραψε λοιπόν ο Υπουργός Παιδείας  Φ.Ε.Κ.που από τις 26/05/2014 το 31ο Δημοτικό συγχωνεύεται με το 11ο, το 62ο με το 146ο και το 52 ο με το 151ο .Δηλαδή από 6 Δημοτικά κατεβαίνουμε στα 3.!!!!
Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μας θα στοιβαχτούν σαν ποντίκια κυριολεκτικά σε σχολεία που έχουν υποδομή για λιγότερο αριθμό μαθητών και αυτό ενέχει κίνδυνο για την ασφάλεια και την σωματική τους ακεραιότητα.!!
Σκεφτείτε  αυλή σχολείου που χωράει 150 μαθητές να φιλοξενεί 360.!!!
Πώς θα γίνονται τα διαλείμματα; Πώς θα προσέχουν οι δάσκαλοι τα παιδιά μας;
Πώς θα γίνεται μάθημα σε τάξεις σαν σπιρτόκουτα που θα φιλοξενούν 30 μαθητές +
Θα μου πείτε ποιός νιάζεται για αυτά;;
Το κράτος το ενδιαφέρει να γίνει οικονομία για να επιδεικνύει λογιστικά πλεονάσματα αριθμών!

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Οι άνθρωποι δεν βρίσκονται πουθενά,εξαφανίζονται μέσαστις υπογραφές των Υπουργών και εμφανίζονται σαν  νούμερα στα χαρτιά των Εντολών.

Σε μια περιοχή σαν τη δική μας αυτό δεν είναι απόφαση είναι εκτέλεση ψυχών.Αν σας φαίνεται μελοδραματικό δώστε εσείς τον ορισμό στο τι είναι αυτό που θα υποστεί η περιοχή και τα παιδιά μας.
Όλα αυτά έγιναν ύπουλα και βρώμικα.Είχαν δρομολογηθεί πριν τις εκλογές και μετά από αυτές υπογράφηκαν!!Είδατε τι κάνει η μέθοδος της απανθρωπιάς;;

Επειδή με ρωτάνε οι γονείς ποιά διαδικασία ακολουθείται πριν την συγχώνευση απαντώ λοιπόν.
Νόμιμα ακολουθείται ένα τυπικό.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ακολουθήθηκε κανένα και αυτό ορίζει αυτές τις συγχωνεύσεις ως μη νόμιμες.
Άλλωστε αυτή είναι και η θέση μας την οποία και δηλώσαμε χθες στην Σχολική επιτροπή του Δήμου, ζητώντας να πάρει θέση ο Κύριος Δήμαρχος για το θέμα.

Θεωρούμε παράνομη τη διαδικασία συγχωνεύσεων και ζητάμε από  τον κύριο Δήμαρχο να μας ανακοινώσει πρακτικά τι προτίθεται να κάνει ώστε να προστατεύσει τα σχολεία της πόλης του.

Επειδή βγήκε μια ανακοίνωση από το Δήμο που λέει ότι είναι αντίθετος με τις συγχωνεύσεις δεν σημαίνει ότι εμάς μας καλύπτει ως εκπροσώπους των γονέων.

Θυμίζουμε στον κύριο Καμίνη και το επιτελείο παιδείας του, ότι και πέρυσι το καλοκαίρι που συγχωνεύτηκαν το 53ο με 54ο Γυμνάσιο ίδια ανακοίνωση είχε κάνει και δεν πέτυχε τίποτε.
Οι ανακοινώσεις τέτοιου τύπου δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια όσων θέλουν να πειστούν για την καλή θέληση του κυρίου Καμίνη όμως γνωρίζουμε όλοι ότι ο ίδιος είναι υπέρ των συγχωνεύσεων σαν πολιτική πρακτική.
Οταν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου επιβραβεύουν διευθυντές που καίνε λίγο το καλοριφέρ του σχολείου, νομίζετε είναι ενάντια στις συγχώνευσεις ;;;

Άρα φίλοι γονείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το σχολείο των παιδιών μας για ένα και μόνο λόγο.

Όπου υπάρχουν σχολεία υπάρχει και ελπίδα αλλά και ανάσα ζωής και πολιτισμού.
Τα σχολεία στην χώρα μας ιστορικά  τα έκλειναν και τα φίμωναν μόνο οι κατακτητές.!!
Η γειτονιά μας δεν χρειάζεται άλλη υποβάθμιση ποιότητας ζωής.

Αύριο στις 2 η ώρα το μεσημέρι η Ένωση Γονέων της 4ης και 5ης Διαμερισματικής κοινότητας Δήμου Αθήνας, η Ένωση Γονέων Περιστερίου, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα βρεθούμε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας να δηλώσουμε ότι τα σχολεία μας δεν θα τα κλείσουν πια τόσο εύκολα!!!!

Σπυρούλα Πρεσβέλου
Πρόεδρος Δ.Σ.Ένωσης Γονέων της 4ης Δ.Κ.Δ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου