Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Γιορτή της Μητέρας 2014: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στις μαμάδες όλου του κόσμου...



Σήμερα Κυριακή 11 Μαΐου γιορτάζουν οι μαμάδες και η Αθήνα τις τιμά με πολλές και ευφάνταστες εκδηλώσεις στην πόλη αλλά και τη φύση. Θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικές δραστηριότητες, φεστιβάλ και μουσικά events, είναι όλες οι διαθέσιμες επιλογές διασκέδασης, για κάθε ξεχωριστή μητέρα. Απολαύστε τις παρέα με την οικογένεια, τις φίλες και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Χρόνια πολλά!

Η ιδέα για τη Γιορτή της Μητέρας ξεκίνησε από την Αμερικανίδα Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις, στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Γούντροου Ουίλσον, υπέγραψε προκήρυξη, καθιερώνοντας ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Δραστηριότητες για παιδιά και γονείς στη φύση παρέα με τους Burger Project

Μια ολόκληρη μέρα στην φύση, αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας, διοργανώνουν την Κυριακή 11 Μαΐου, η ομάδα "Έλα μαζί." Δέκα ολόκληρες ώρες γεμάτες πολιτισμό, αθλητισμό αλλά και πολλά παιχνίδια στις ασφαλείς εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Αναγέννηση στον Κάλαμο Αττικής. Γονείς και παιδιά θα απολαύσουν επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, παράσταση Καραγκιόζη, καλλιτεχνικά εργαστήρια, σεμινάρια για γονείς καθώς και πολλά ακόμα προγράμματα για παιδιά και όλη την οικογένεια ενώ τα παιδάκια θα χαρίσουν δωράκια φτιαγμένα από τα χεράκια τους, στις μανούλες που θα γιορτάζουν εκείνη την ημέρα.

Θεατρική Παράσταση - Μολυβένιος στρατιώτης στο Χυτήριο με ελεύθερη είσοδο για τις μαμάδες!

Τελευταία παράσταση για την παράσταση "Ο μολυβένιος στρατιώτης" την Κυριακή 11 Μαΐου και ώρα 11.00 μ.μ. Κι επειδή η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στις μαμάδες, η είσοδος για αυτές θα είναι ελεύθερη! Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό παραμυθένιο χωριό κάπου στη Δανία, στο χωριό του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Εκεί ζει ο Μολυβένιος Στρατιώτης, φτιαγμένος από το λιώσιμο μιας παλιάς κουτάλας και η χάρτινη Μπαλαρίνα, η οποία ζωντανεύει μέσα από το χορό και την υπέροχη μουσική του Tchaikovsky.

Κινηματογραφικές προβολές στην Καλλιθέα

Από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Μαΐου, ο κινηματογράφος Καλυψώ παρουσιάζει ταινίες, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, αφιερωμένες στη γιορτή της Μητέρας αλλά και στα παιδιά. Παρακολουθήστε με την αγαπημένη σας παρέα την ταινία "Η Μάνα", το πασίγνωστο πολιτικοκοινωνικό λογοτεχνικό έργο του Γκόρκι, που τον καθιέρωσε σαν μεγάλο κλασικό σύγχρονο Ρώσο συγγραφέα, και με παρέα με τα παιδιά σας την παιδική ταινία "Μουλάν."

Εκδηλώσεις για τη γιορτή της μητέρας στο Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Το Σαββατοκύριακο στο Πολιτιστικό Πάρκο διοργανώνονται ποικίλες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, αφιερωμένες στις μανούλες. Πότε; Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Μαΐου, 11.00-14.00. Πού; Πολιτιστικό Πάρκο, 16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο. Τηλέφωνα: (0030) 22990-47999 /22990- 67999 /22990- 67770.

Παραμύθια αφιερωμένα στη Γιορτή της Μητέρας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Κυριακή 11 Μαΐου, το Παραμύθι της Κυριακής, θα είναι αφιερωμένο στη Γιορτή της Μητέρας. Η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκά παραμύθια για το ιερό δίδυμο της μητέρας με το παιδί και ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Ψειμάδας θα πλαισιώσει μουσικά την αφήγηση με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων.

  • Πηγή: www.monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου