Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Είμαστε με τα σχολεία... κύριοι του Δήμου στην 4η Διαμερισματική Kοινότητα...

Φίλοι γονείς λυπάμαι που ακόμα και σήμερα αναγκαζόμαστε σαν Δ.Σ της 'Ενωσης Γονέων του 4ου Διαμερίσματος του Δήμου να γυρεύουμε τα αυτονόητα. Είχαμε την αίσθηση ότι προεκλογικά έστω, θα βλέπαμε ένα πρόσωπο πιο συμμορφωμένο σε ό,τι αφορά την συμπεριφορά των διοικούντων στην 4η Διαμερισματική κοινότητα και την πρακτική τους απέναντι σε θέματα των σχολείων της περιοχής μας.
Φυσικά όσοι ασχολούμεθα με αυτά και κυρίως τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης γνωρίζουν καλά το ήθος και την πρακτική των ατόμων αυτών. Για αυτό και όλοι επιλέξαμε να συνεχίσουμε την βοήθεια προς τα σχολεία της περιοχής μας σαν υποψήφιοι από Δημοτικές παρατάξεις αντιπολιτευόμενες τον κύριο  Γ. Καμίνη διότι ξέρουμε πολύ καλά την άποψη των ατόμων της παραταξής του για τα σχολεία μας.

Όχι ότι ο ίδιος έχει διαφορετική, αφού με  την  σιωπή του προς επιστολές που έστειλε το Δ.Σ. της ένωσης μας έδειξε το πρόσωπό του.

Εν πάσει περιπτώσει θα αναφέρω περιστατικό που συνέβη χθες και το οποία αποδεικνύει όσα γράφω.
Χθές λοιπόν το κυλικείο στο 52ο Γυμνάσιο Αθήνας θα σφραγιζόταν από τον Δήμο για ένα χαρτί το οποίο δεν χρειαζόταν, αλλά κατά τον Δήμο έπρεπε να υπάρχει . Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 52 ου Γυμνασίου, Νίκος Σωτηρίου, μόλις το έμαθε άρχισε την προσπάθεια να αποτραπεί το κλείσιμο ενός κυλικείου έτσι απότομα και αναίτια όπως αποδείχτηκε. Μάλιστα αυτό θα συνέβαινε σε περίοδο εξετάσεων για τους μαθητές
Είχα ενημέρωση και από τον πρόεδρο του συλλόγου και από τον Γυμνασιάρχη και προσπαθώ να βρω την κυρία Μανωλιουδάκη (πρόεδρο β΄θμιας Σχολικης επιτροπής ) και την κυρία Σιδερή Δήμητρα, πρόεδρο του Διαμερίσματος, ώστε να συνεργαστούμε και να δούμε πώς θα πράξουμε...
Όμως  οι κυρίες και οι δύο δεν σήκωναν τα κινητά τους. Ούτε η κυρία Σιδερή επικοινώνησε μαζί μου παρόλο που πήρα και στο γραφείο της στο  Δήμο.
Φυσικά το θέμα έλυσε ο Νίκος ο Σωτηρίου τρέχοντας μόνος. Χωρίς κανέναν από τον Δήμο της περιοχης μας εκεί!!! Το κυλικείο δεν σφραγίστηκε.

Θυμίζω ωστόσο  ότι  κάποτε η κυρία Σιδερή ήθελε να χαρούν  τα παιδιά της περιοχής διοργανώνοντας καρναβάλι και είχαμε τοποθετηθεί σαν Ένωση για αυτό.

Και επιβεβαιωθήκαμε !!!

Τα σχολεία και τους συλλόγους τους  θέλουν να τα χρησιμοποιούν  για δικούς τους λόγους.
Όταν τους  χρειάζονται κρύβονται.
Όταν έλειπε η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή σε ταξίδι και οι διευθυντές των σχολείων δεν ήξεραν που θα αποτανθούν και το γνωρίζατε, δεν πήρατε θέση.
Ξέρετε κύριοι το θέμα δεν είναι  να φτιάχνετε παρέες για να προχωράτε μπροστά για ίδιους λόγους. Αλλά να υπηρετείτε πολιτικές που θα σέβονται τους πολίτες και τους θεσμούς. Αλλά αυτό δεν το θέλετε διότι θα χάσετε τις προσωπικές επαφές και τα πηγαδάκια που φτιάχνετε στα γραφεία σας και τα ταξίδια με τις λέσχες που προεδρεύετε.

Τα σχολεία όταν δεν τα χρειάζεστε τα πετάτε;;!!
Όμως τα σχολεία θα λειτουργήσουν και πάλι τον Σεπτέμβρη με τα χάλια που εσείς τους αφήνετε και θα προσπαθούμε να ψάχνουμε από τους συλλόγους και από τους διευθυντές τους αρμόδιους του Δήμου να βιδώσουν τις λάμπες, να σταματήσουν τις υγρασίες, να κόψουν τα δένδρα και πάει λέγοντας.

Και θα έρθουν και άλλοι νέοι γονείς της πρώτης που θα θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και θα έρθουν στους συλλόγους όπου θα τρέχουν τα μέλη τους να βρουν αρμόδιο για τα σχολειά τους.. Αυτά τελικά μας αφήνετε στην 4η Κοινότητα κυρίες και κύριοι που προχωράτε την καριέρα σας νομίζοντας πως εμείς δεν ξέρουμε... ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ.!!!

Δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται και όλοι γευτήκαμε την αδιαφορία και τον παραγοντισμό όλων σας στην Κοινότητά μας σε ό,τι αφορά τα σχολεία ..

Επίσης ακόμα βρίσκεστε ως πρόεδροι κοινότητας και σχολικών επιτροπών εν ενεργεία και οφείλετε  να λειτουργείτε θεσμικά. Δεν σημαίνει ότι επειδή  είναι προεκλογική περίοδος δεν θα λειτουργεί η 4η Διαμερισματική Κοινότητα.!!!

Φίλοι γονείς τουλάχιστον μέσα από αυτό το δίαυλο επικοινωνίας που έχουμε φτιάξει οφείλω να σας ενημερώσω για όσα ξέρω  για να γνωρίζετε, να ρωτάτε, να ψάχνετε και εσείς την καθημερινότητα των σχολείων των παιδιών μας.

Τουλάχιστον από αυτή την πλευρά εμείς είμαστε εδώ για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Σπυρούλα Πρεσβέλου
πρόεδρος Δ.Σ. Ένωσης Γονέων 4ης Δ.Κ.Δ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου