Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τα εκλογικά αποτελέσματα στην 4η Δημοτική Κοινότητα

Αλλαγμένος ο χάρτης της Ελλάδας σε σχέση με το 2012. Ο χάρτης από το υπουργείο Εσωτερικών


Ο Γιώργος Καμίνης είναι ξανά δήμαρχος Αθηναίων. Το σύνολο των Μνημονιακών κομμάτων, με τη ΝΔ να διεξάγει καμπάνια την τελευταία βδομάδα υπέρ του "ανεξάρτητου" Γιώργου Καμίνη είχε ως αποτέλεσμα την καθαρή χθες εκλογική του νίκη. Η πρώτη, η δεύτερη, η έκτη, και η έβδομη κοινότητα έδωσαν στο Γιώργο Καμίνη την πλειοψηφία. Οι ψηφοφόροι της συντηρητικής παράταξης στο Κολωνάκι έδωσαν στο σημερινό δήμαρχο ποσοστό 58,78%, δηλαδή 17.129 ψήφους.

Αντιθέτως, η τρίτη, η τέταρτη και η πέμπτη δημοτική κοινότητα ψήφισαν το Γαβιήλ Σακελλαρίδη.  Ειδικά η 4η δημοτική κοινότητα, όπως είχαμε προβλέψει "τιμώρησε" το Γιώργο Καμίνη και ψήφισε μαζικά το Γαβριήλ Σακελλαρίδη:

Αποτελέσματα β΄γύρου 4ης δημοτικής κοινότητας

-Γαβριήλ Σακελλαρίδης:    13.827 ψήφοι (54,27%)

-Γιώργος Καμίνης:          11.655 ψήφοι (45,74%)

Παρά το "μαύρο σύννεφο" του φασισμού του πρώτου γύρου, στις χθεσινές εκλογές, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος περπάτησε στην Ακαδημία Πλάτωνος-, όπως και οι, Ρένα Δούρου, Δέσποινα Κουτσούμπα και Πέτρος Κωνσταντίνου-, είναι η πρώτη δύναμη

Η αλαζονεία, η ευθυγράμμιση Kυβέρνησης-Περιφέρειας-Δήμου Αθηναίων, οι προσωπικές συμφωνίες, λαμβάνουν τέλος. Μαζί τα ψεύδη, η απραξία και η "αόρατη" πολιτική παρουσία - παράδοση των αγώνων και οι νίκες στην περιοχή- με το νηπιαγωγείο εναντίον της νομαρχίας Αθηνών του Γιάννη Σγουρού, με το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, εναντίον της REDS του Μπόμπολα- θα συνεχιστούν. Πλέον, η κυβερνητική μνημονιακή πλειοψηφία θα αισθάνεται την ανάσα των πολιτών στα συμβούλια και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η επόμενη μέρα όμως πρέπει να δημιουργήσει και ένα μέτωπο ενάντια στο φασισμό σε ένα διάλογο από τον οποίο δεν μπορεί να λείψει αυτή τη φορά η δημοτική αρχή.

  • Η ενημέρωση από το Blog της ΕΚΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου