Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Διαπιστώσεις και έκπληξη από τη συνεδρίαση της προχθεσινής Δευτεροβάθμιας Σχολικής επιτροπής

Προχθές, μετά από ένα μήνα καθυστέρησης συνεδρίασε η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του Διαμερίσματος.Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα σχολικά κυλικεία συγκεκριμένων Γυμνασίων και Λυκείων, παραγγελία  φωτοτυπικών για σχολεία που δεν είχαν, έγκριση συναγερμών για σχολεία της Δευτεροβάθμιας. Επίσης  έγινε ενημέρωση  και για γενικότερα προβλήματα Γυμνασίων και Λυκείων.
Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι σε αυτές τις επτροπές προϊσταται η   πρόεδρος που είναι ορισμένη  από τον Δήμο, Διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας σαν μέλη, η Ένωση Γονέων και ένας αριθμός μελών πάλι ορισμένος από τον Δήμο που βέβαια έχουν γνώση και σχετίζονται με τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής.
Επίσης υπάρχουν και 2 γραμματείς που κρατούν πρακτικά καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τις Δημοτικές Παρατάξεις.  Αυτή είναι η σύνθεση.!
Όλοι εμείς εκεί λοιπόν, ενημερωνόμαστε για τα σχολεία, αποφασίζουμε ελέγχουμε χρήματα που δίδονται από το Δήμο για τα σχολεία.
Για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε την περικοπή των κονδυλίων προς τα σχολεία.
Όλες οι αποφάσεις παίρνονται με μέτρο και μάλιστα τα μηχανήματα που επιλέχθηκε να παρθούν θα είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα.
Βέβαια πόση οικονομία θα προσφέρουν  αν αρχίσει η  συντήρησή τους αυτό το αφήνουμε στην κρίση σας.
Το κλίμα κυλούσε ομαλά ώσπου Λυκειάρχης της περιοχής είπε ότι είναι περήφανος για τη συγχώνευση που υπέστη το σχολείο του  και ότι όλα κυλούν ομαλά...
Έμεινα άφωνη!!! Αφενός γιατί δεν είναι η αρχή της Ένωσης αυτό και αφετέρου γιατί δεν περίμενα να ακούσω από το στόμα ενός διευθντού το πόσο ωραία νιώθει που δεν έχει καθηγητές, που τα παιδιά στριμώχνονται σε αίθουσες που σε τελική ανάλυση αυτό δεν όφειλε να είναι το όραμά του σαν εκπαιδευτικού.
Επίσης  άλλος διευθυντής, μετά την διαμαρτυρία και τη διαφωνία μου σαν Εκπροσώπου τηςΈνωσης, είπε ότι πρέπει να γίνει μάζεμα του κράτους και των δαπανών.
Ουδείς διαφωνεί κύριοι  αλλά αναρωτηθήκατε γιατί αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία των μαθητών σας;;;
Επίσης είναι τόσο πλουσιοπάροχα όλα στο Δημόσιο σχολείο ώστε θα επιτρέπουμε κάθε μέρα χτυπήματα; Ολοήμερα, σχολικοί φύλακες, συγχωνεύσεις, θέρμανση, τα πάντα παραμορφωμένα και ελλειπή.
Διώχνουμε τους φύλακες αλλά αγοράζουμε συναγερμούς και προβληματιζόμαστε γιατί μπαίνουν στους χώρους των σχολείων εξωσχολικοί και καταστρέφουν τους πυροσβεστήρες ανάβοντας φωτιές...
Αυτά, για να δείτε πώς λειτουργούν τα όργανα... Και από ποιους περιμένουμε να πάρουν αποφάσεις για να στηριχτούν τα σχολεία μας στις δύσκολες εποχές που περνούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου