Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν: Ορατές κιινήσεις για συγχωνεύσεις, καλοκαιριάτικα... Να τους σταματήσουμε!


Προνοητικοί οι Σύλλογοι Γονέων των τριών σχολείων (53 Γυμνασίου - 54 Γυμνασίου και 54 Λυκείου Αθήνας) διατύπωσαν ευθαρσώς τη γνώμη τους και από την πρώτη στιγμή ήταν ενάντια στις συνενώσεις. Εδώ, το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων 54 Λυκείου Αθηνών. Ανάλογες ενέργειες έχουν κάνει και άλλοι δυο Σύλλογοι Γονέων...

Έαν πολύ σοβαρό θέμα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα, αυτό που αφορά στις συνενώσεις – συμπτύξεις σχολείων στα Σεπόλια και συγκεκριμένα τα 53 και 54 Γυμνάσια και το 54 Λύκειο με το 53.
Η Ένωση μας σταθερή στη θέση της ότι τέτοιες αψυχολόγητες ενέργειες (η δημιουργία ενός μεγαθήριου Γυμνασίου και ενός Λυκείου με περισσότερα από 500 παιδιά το καθένα), δεν βοηθούν είναι κοντά δίπλα στους Συλλόγους – μέλη της.
Ανέλαβε την πρωτοβουλία να κλείσει άμεσα ραντεβού με τους καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ οι οποίοι επίσης δοκιμάζονται από μια τέτοια απόφαση για να βρουν τους καλύτερους τρόπους συντονισμού του αγώνα.
Σε συνεργασία με τους Συλλόγους μας θα κάνουμε το καλύτερο που μπορεί να γίνει. Ο αυταρχισμός στα σχολεία δεν έχει θέση. Το να ζητάς την άποψη των γονέων και να την πετάς μετά στο καλάθι των αχρήστων δεν χαρακτηρίζει από υπευθυνότητα τους κυβερνώντες. Αντιθέτως μας καθιστά ακόμα πιο καχύποπτους ως προς τα κίνητρα τους, έτσι ώστε να επαγρυπνούμε για να μην αφήσουμε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.
Η Ένωση πέρα από τις ενέργειες της θα σας κρατά ενήμερους για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις συνενώσεις – συμπτύξεις στα σχολεία των Σεπολίων. Κάθε παρατήρηση, πρόταση ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει το περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου