Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σχετικά με το κολυμβητήριο της Κολοκυνθούς

Εδώ και αρκετούς μήνες το  κολυμβητήριο της Κολοκυνθούς που βρίσκεται στην οδό Λεάνδρου βρισκόταν κλειστό και ένα κομμάτι ανάσας της γειτονιάς μας μειωνόταν.Είναι αλήθεια ότι αυτός ο πνεύμονας πολιτισμού ,αθλητισμού και ένα διέξοδο της περιοχής στερούσε την προσφορά του σε όλους.Αυτό που αφορούσε όμως την Ένωση  Γονέων του διαμερίσματος ήταν να μάθουμε ουσιαστικά αν τα παιδιά των σχολείων της περιοχής μας θα μπορούν να ελπίζουν ότι θα το χρησιμοποιήσουν ξανά.Η υποβαθμισμένη περιοχή θεωρούσε το κολυμβητήριο μια αξία και ήταν επιτακτική ανάγκη αυτό να λειτουργήσει  ξανά.

Αρκετοί φορείς της γειτονιάς ,και κυρίως ο σύλλογος γονέων του 144ου Δημοτικού Σχολείου αγωνίστηκαν αρκετά ώστε το θέμα να μείνει στην επικαιρότητα και να δοθούν απαντήσεις σε όλους για την επαναλειτουργία του.Είχε γίνει ερώτημα στο Διαμερισματικό συμβούλιο του 4ου, στις 12 Ιουνίου, τότε η Ένωση  και ο συλλογος του 144ου είχαν παρεβρεθεί σε αυτό.Κατόπιν η Ένωση έστειλε στις 13 Ιουνίου ερώτημα για το θέμα στην κυρία Σιδερή πρόεδρο της 4ης κοινότητας και στην κυρία Παπαχελά πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ για το θέμα.Στη συνέχεια ο σύλλογος του 144 και κυρίως η κύρία Λαμπροπούλου μάζευαν υπογραφές για το θέμα απο  κατοίοκους της περιοχής.

Τελικά σήμερα σε ραντεβού που κλείστηκε¨από τη Δημοτική παράταξη ¨Ανοιχτή πόλη¨" 4ου Διαμερίσματος  , η κυρία Παπαχελά δέχτηκε να μας μιλήσει για το θέμα και να δοθούν εξηγήσεις για το κολυμβητήριο.Στη συνάντηση βρέθηκαν ο πρόεδρος του 144 συλλόγου κύριος Ανατολίτης , η  Κυριακή Λαμπροπούλου μέλος του συλλόγου επίσης ,η Σπυρούλα Πρεσβέλου γραμματέας της Ένωσης Γονέων, η κυρία Κεσίδου Λυδία εκπρόσωπος της "Ανοιχτής πόλης" και εκπρόσωποι φορέων κατοίκων.
Αυτό λοιπόν που πληροφορηθήκαμε από την κυρία Παπαχελά είναι ότι το κολυμβητήριο θα ανοίξει πάλι από Σεπτέμβρη κανονικά και ότι σε 15 περίπου μέρες θα ξεκινήσει η εργολαβία για την αποκατάσταση σημαντικής βλάβης που είχε.

Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι θα ξεκινήσουν απο τη νέα χρονιά και πάλι οι αθλοπαιδιές στα σχολεία και θα γίνει ένα καλοκαιρινό  καμπ ,στο Ρουφ απο Αύγουστο ,του  Δημου για όσα παιδιά ενδιαφέρονται .Για το συγκεκριμένο θέμα θα κάνουμε ανάρτηση όταν μάθουμε τις λεπτομέρειες.

Ελπίζουμε όσα μας υποσχέθηκε σήμερα ο Δήμος να πραγματοποιηθούν ,εμείς θα παρακολουθούμε και θα βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

Θα μου επιτρέψετε για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσω σε όλους ότι όλα αυτά γίνονται μέσα από την  ομαδικότητα και τη συλλογικότητα.Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι κοντά και να λειτουργούμε έτσι ώστε να λύνονται όσο γίνεται τα προβλήματα της καθημερινότητας μας .

Επίσης θα σας θυμίσω για μια ακόμη φορά ότι τα σχολεία από Σεπτέμβρη θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα και ότι σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας.

Σπυρούλα Πρεσβέλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου