Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σήμερα λοιπόν.....



Σήμερα λοιπόν μπαίνει επίσημα η Άνοιξη.!! Το βλέπουμε γύρω και το αισθανόμαστε. Τα λουλούδια γέμισαν χρώματα τις βεράντες,στα σχολεία μας γίνονται οι τελευταίες πρόβες για την Γιορτή της 25ης Μαρτίου και τα παιδιά μας θα παρελάσουν τιμώντας τους ήρωες..

Οι μαθητές των σχολείων μας θα μιλήσουν πάλι για τους αγωνιστές που πολέμησαν και θα γίνει αναφορά σε πρόσωπα,πεδία μαχών και ηρωικές προσπάθειές των οπλαρχηγών. Θα παραλειφθεί όμως να ακουστεί ότι η προετοιμασία του Αγώνα είχε ξεκινήσει σχεδόν 50 χρόνια πριν μέσα από τις προσπάθειες πνευματικών ανθρώπων να ανοίξουν σχολεία, να φωτιστούν οι ψυχές των Ελληνόπουλων της εποχής εκείνης και να γεμίσει η καρδιά τους από τη δύναμη που φέρνει η γνώση.

Μετά ήρθε η Επανάσταση και η απελευθέρωση και γενήκαμε κράτος... 

Σήμερα λοιπόν που είμαστε κράτος κάνουμε την εξαιρετικά ευφυή κίνηση  και κλείνουμε τα σχολεία μας.
Σήμερα λοιπόν για πρώτη φορά από τότε που είμαστε κράτος παρακολουθούμε να διώχνουν  τους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ των παιδιών, μας από τα σχολεία!!!!

Σήμερα φίλοι γονείς, οι καθηγητές της διαθεσιμότητας παύουν ουσιαστικά να υφίστανται σαν εργαζόμενοι δάσκαλοι για το κράτος. Σήμερα αρχίζει η μεθοδευμένη αποψίλωση της παιδείας στα Ελληνικά σχολεία.

Μα θα πείτε αυτές είναι ειδικότητες των ΕΠΑΛ!!!

Βέβαια αυτές ας πούμε είναι άχρηστες ειδικότητες ε;;

Αύριο όμως που θα αρχίσουν να φεύγουν ειδικότητες γνωστές σε όλους μας τι θα λέμε;

Αύριο γονείς το σχολείο των παιδιών μας μεθοδικά,σιωπηλά και ύπουλα θα αρχίσει να γίνεται φτωχότερο. Τα παιδιά  μας θα έχουν λιγότερες επιλογές στην γνώση και στην μάθηση και θα είναι εύκολοι στόχοι εργασιακής εκμετάλλευσης.

Έτσι τα σχολεία που με τόσο αγώνα και κόπο χτίσαμε και φτιάξαμε θα τα δούμε να κλείνουν και να ερημώνουν και απλά να χορταριάζουν οι αυλές και τα περβάζια τους για να μας υπενθυμίζουν ότι αλλάζουν μόνο οι εποχές και ότι κάποτε αγκάλιαζαν ψυχές ανθρώπων....


Οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε σαν ανώτερο όργανο των συλλόγων των σχολείων πως αυτή η μέρα είναι μαύρη και συναισθηματικά φορτισμένη για όλους όσους μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.!! Είναι η αρχή δεινών .....

Όσο και αν βάφουμε  τα σχολεία,τα ζωγραφίζουμε,κάνουμε δραστηριότητες πρέπει να ξέρουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερεύουν και θα σκληραίνουν μέσα σε αυτά..Με την  εφαρμογή  της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων η πρακτική των Συλλόγων Γονέων πιθανόν να αρχίσει να θαμπώνει και να εξαλειφθεί  πολύ σύντομα.. Όσο περνάει ο καιρός  θα έχουμε λιγότερα όπλα για να κρατήσουμε τα σχολεία Δημόσια και Δωρεάν για τα παιδιά μας.

Αυτά όμως θα τα συζητήσουμε στη Γενική μας Συνέλευση... σήμερα η μέρα ανήκει σε εκείνους που απολύθηκα, σε κείνους που έβαλαν όπως όλοι μαςενα κομμάτι ψυχής στην Εκπαίδευσή μας και στα σχολεία μας. Η απεργία των συναδέλφων τους και το συλλαλητήριο ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει... Απλά ας κρατήσουμε μόνο μια σκέψη..

Το σχολείο μας χρειάζεται όλους ας είμαστε έτοιμοι να το υπερασπιστούμε..

Σπυρούλα Πρεσβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου