Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ανιστόρητους και αγράμματους θέλουν τους μαθητές μας

Αίσχος!!! Στα νέα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίου κρύβεται μια ωρολογιακή βόμβα ελλιπούς παιδείας.

Μειώνουν ώρες διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Α' Γυμνασίου (έντεχνα, θα εξηγήσω παρακάτω) και της Σύγχρονης, Νεότερης Ιστορίας της Γ' Γυμνασίου (επίσης, πονηρά)

Σκόπιμες κινήσεις;

Γιατί οι γραμματικές και συντακτικές δομές μιας γλώσσας αφομοιώνονται, εμπεδώνονται στο πέρασμα από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, όπως και η λειτουργική, ετυμολογική, σημασιολογική εμβάθυνση μιας μητρικής γλώσσας, σε αυτή την ηλικία των 12 χρόνων, πλουταίνει , μετασχηματίζεται, επιδέχεται άλλων γλωσσικών δανείων. Άρα, επιζήμια η μείωση των ωρών διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Α' Γυμνασίου, αν όχι καταστροφική.

Επίσης σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία επαναστάσεων, πολιτικής φιλοσοφίας, επιστημονικής διπλωματίας και σοσιαλιστικών ιδεών, στη Γ' Γυμνασίου διδάσκεται. Εκεί που επίσης πέφτει ψαλίδι.

Αυτοί ξέρουν τι κάνουν. Εμείς πότε θα αντιδράσουμε; Είμαστε ικανοί να φάμε ο ένας τον άλλο για τα περιβόητα πρότζεκτ, να θάψουμε τους συναδέλφους τεχνολόγους για μια χούφτα ώρες. Σα σκουλήκια μας φέρονται και εμείς βουλιάζουμε καθημερινά, όλο και πιο βαθιά στο έλος της αναξιοπρέπειας και κακομοιριάς μας.

Ως πότε, συνάδελφοι;

  • ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  • Καθηγητής (κατά πάσα πιθανότητα, στο 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου