Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Μάθημα ζωής: Η καλύτερη απάντηση στο bullying από Iρανό δάσκαλο. Παράδειγμα για εμάς, σήμερα!


Επάνω, ο δάσκαλος κοντά στον μαθητή του, κάτω μαζί με όλους τους μαθητές που συμπαραστέκονται ενεργά στο συμμαθητή τους. Αναρωτηθείτε: Θα το βλέπαμε αυτό την Ελλάδα;
Με τον καλύτερο τρόπο απάντησε ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου στο Ιράν στον εκφοβισμό και τα χλευαστικά σχόλια που δεχόταν ένας 8χρονος μαθητής του από τους συμμαθητές του, επειδή έχει χάσει τα μαλλιά του λόγω μίας σπάνιας ασθένειας.
Ο δάσκαλος Αλί Μοχαμαντιάν μπήκε μία μέρα στην τάξη και είδε έκπληκτος ότι οι μαθητές του κορόιδευαν τον συμμαθητή τους που είχε ξυρίσει το κεφάλι του.
Οι μαθητές όχι μόνο αντιλήφθηκαν το λάθος τους και σταμάτησαν να ενοχλούν τον μικρό Μαχάν Ραχίμι, αλλά αποφάσισαν να του συμπαρασταθούν με τον ίδιο τρόπο: ξύρισαν και εκείνοι τα μαλλιά τους.
Ο δάσκαλος, που έχει γίνει ήρωας στο Ιράν, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί ενώ, σύμφωνα με τον Guardian, η κυβέρνηση αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του παιδιού ώστε να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα για αντιμετώπιση της ασθένειάς του.
Παράδειγμα για μίμηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου