Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ



Αγαπητοί γονείς και φίλοι που παρακολουθείτε το μπλογκ μας,θεώρησα σκόπιμο αλλά και χρήσιμο να σας ενημερώσω για  θέματα που αφορούν τα σχολεία της 4ης Διαμερισματικής κοινότητας και κατ' επέκταση τα παιδιά μας.

Το σημείο αυτό  που έχουμε και εμείς δικό μας μέσα στο απέραντο διαδίκτυο  μας έχει αποδείξει ότι πολλοί γονείς διψούν και θέλουν να ενημερώνονται για όσα συμβαίνουν. Είναι αλήθεια πως καθημερινά φροντίζουμε να  ενημερώνουμε το μπλογκ μας  με όποια στοιχεία έχουμε ώστε όλοι να "βρίσκεστε" μέσα  στα σχολεία των παιδιών σας ακόμα και αν πρακτικά αυτό δεν είναι εφικτό.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε πολύ δύσκολα αφού και συγχωνεύσεις έγιναν, τα Oλοήμερα σχολεία  άργησαν να ξεκινήσουν και γενικά οι περικοπές σε όλα τα επίπεδα  και  οι αλλαγές  της σχολικής ζωής βρίσκονται ήδη σε πορεία  για τη  διάλυση του Δημόσιου σχολείου.

Είναι αλήθεια πως οι Σύλλογοι Γονέων και το Δ.Σ. της Ένωσης, όχι μόνο εδώ αλλά όπου υπάρχουν παλεύουν να κρατήσουν τα σχολεία μας ζωντανά, δημιουργικά και παραγωγικά για τα παιδιά μας. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου εύκολο πιστέψτε το!!!

Στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αθηναίων που βρισκόμαστε σαν Ένωση αντιλαμβανόμαστε κάθε μήνα πόσο λίγα έχουν στην διάθεσή τους τα σχολεία μας σε επίπεδο σχολικής συντήρησης, παροχής αναλωσίμων, καθαριστικών και γενικότερα όλων των απαιτούμενων για  να λειτουργήσουν  ομαλά και με αξιοπρέπεια. Σε αυτές τις Επιτροπές δίνουμε μάχη για τα αυτονόητα!!

Αν γνωρίζατε τι προσφέρει  ο Δήμος για τα σχολεία δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσατε ατομικά ο καθένας.!!
Όταν μας δοθεί η  τελική εκκαθάριση της προηγούμενης οικονομικής  χρονιάς θα σας κάνουμε ανάρτηση των στοιχείων .
Θέλω  να επισημάνω ότι και σαν συμπεριφορά οι εκπρόσωπο των γονέων αντιμετωπίζονται αρνητικά από τους προέδρους των Επιτροπών διότι απαιτούμε για τα παιδιά των σχολείων της περιοχής μας το καλύτερο.

Όμως σχετικά με αυτά θα  αναφερθώ σε επόμενη ανάρτηση.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω, επειδή με ρωτάνε αρκετοί σύλλογοι για τους  νέους εργαζόμενους  που εδώ και 20 μέρες περίπου βρίσκονται στα σχολεία μας υποτίθεται για να βοηθήσουν στην καλύτερη  λειτουργία τους
Λοιπόν αυτοί είναι οι ωφελούμενοι έτσι ορίζονται εργασιακά και βρίσκονται με  πεντάμηνες συμβάσεις στα σχολεία με διαφορετικές ιδιότητες και τοποθετημένοι εκεί φύρδην- μίγδην.
Τους ονομάζουν έτσι και όχι εργαζόμενους για να μην έχουν τα δικαιώματα που απορρέουν από τους εργαζόμενους από το Εργατικό Δίκαιο.
Μάθετε  επίσης  ότι πήγαν εκεί χωρίς πριν να είναι ενήμεροι οι Διευθυντές και ο Δήμος που υποτίθεται έχει την ευθύνη των σχολείων και τη συντήρησή τους.. Μάλιστα αρχικά δημιουργήθηκαν και παρεξηγήσεις.
Έχουν προσληφθεί λοιπόν καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, ψυχολόγοι και επιστάτες και πηγαίνουν στα σχολεία χωρίς να έχει πρώτα ελεγχθεί τι ανάγκες υπήρχαν .
Σε σχολείο της περιοχής  υπάρχουν τρεις νέες καθαρίστριες και σε άλλα σχολεία δεν υπάρχει επάρκεια στον καθαρισμό. Εννοώ δεν έστειλαν σε κάθε σχολείο την ειδικότητα που πιθανόν χρειαζόταν και ουδείς γνωρίζει με ποια κριτήρια τοποθετήθηκαν. Γνωρίζουμε πλέον ότι αυτό έγινε για να καλύψουν θέσεις από το ΕΣΠΑ, μέσω ΟΑΕΔ. Γενικά έχει δημιουργηθεί ένα κομφούζιο  που φυσικά δεν εξυπηρετεί τα σχολεία μας.

Προσπαθήσαμε σαν Ένωση να ρωτήσουμε τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε μεταξύ των σχολείων καλύτερη κατανομή αυτών των εργαζομένων ώστε να βοηθηθούν τα σχολεία πραγματικά .
Αρχικά μας είπαν δεν γίνεται !!!

Με πρότασή μου  τους προέτρεψα να κάνουν μια έρευνα στα σχολεία και να γίνει  έγγραφο στους προϊσταμένους Α'βάθμιας και Β'βάθμιας ώστε να κάνουμε μία κίνηση σαν Διαμέρισμα να δούμε τι γίνεται. Ζήτησα να ενημερώσουν για όλα αυτά το Δ.Σ. της Ένωσης. Ενώ με διαβεβαίωσαν πως θα το κάνουν ακόμα περιμένω να  ενημερώσουν αν έκαναν το έγγραφο. Από ότι  φαίνεται θα περιμένουμε  για πολύ!!!

Από όσο γνωρίζω  οι διευθυντές δυσκολεύονται να συνεννοηθούν με  τους συγκεκριμένους εργαζόμενους γιατί δεν υπάρχει προϊσταμένη αρχή για αυτούς που να τους ορίζει καθήκοντα και αρμοδιότητες. Βρίσκονται στα σχολεία με ό,τι ορίζει η σύμβασή τους σαν παροχή έργου.
Άρα λοιπόν όταν ακούμε όλοι ότι τα σχολεία μας λειτουργούν ομαλά, ξέρουμε πλέον ότι αυτά είναι  του αέρα λόγια και όπως αντιλαμβάνεστε η φράση είναι για γέλια..
Θα επανέλθω φίλοι γονείς με νέα ανάρτηση.

Θέλω απλά να σας πω  για μια ακόμη φορά, σταθείτε δίπλα στους Συλλόγους Γονέων των σχολείων μας. Οι γονείς  που είναι στα Δ.Σ. δίνουν ένα κομμάτι του χρόνου τους. Ας σας έχουν δίπλα τους, μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να κρατηθεί το σχολείο όρθιο και η συλλογικότητα ζωντανή,  ιδιαίτερα σήμερα.
Σπυρούλα Πρεσβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου