Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το καρναβάλι του 4ου και η θέση μας

Την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας κ. Δήμητρα Σιδερή κάλεσε αρκετούς Συλλόγους Γονέων από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση με σκοπό να τους ενημερώσει για τη σκέψη της να οργανώσει για τρίτη χρονιά καρναβάλι στον Κολωνό με τη συνεισφορά του ΟΠΑΝΔΑ και 50 χορηγών.
Τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, που παρεμπιπτόντως έμαθαν γι' αυτό το κάλεσμα ήταν εκεί, αλλά δεν πήραν θέση όταν τους ζητήθηκε. Παρ' όλα αυτά το Blog μας κατέγραψε αντικειμενικά τα όσα συνέβησαν εκεί. Δείτε ΕΔΩ.
Ωστόσο η πρόεδρος μας, Σπυρούλα Πορεσβέλου, που ήταν παρούσα, τοποθετήθηκε, λέγοντας ότι καλό θα ήταν να αντιμετωπίζουμε θεσμικά τα όργανα. Ζήτησε λοιπόν από την πρόεδρο της Κοινότητας ένα mail για το θέμα αυτό, προκειμένου να το θέσει σε συζήτηση.
Πράγματι την επομένη η κ. Σιδερή απέστειλε το ακόλουθο e-mail:
Κυρία Πρόεδρε,
Μετά απο την χθεσινή μας συνάντηση με τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων και την ένωση γονέων της 4ης Δ.Κ., που είχαν προσκληθεί τηλεφωνικά, σας αποστέλω αυτό το mail, προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε ως θέμα σε επικείμενη συνεδρίαση του συμβουλίου της ένωσης, κατόπιν επιθυμίας σας.
Με χαρά περιμένουμε τις αποφάσεις σας ή τις απόψεις σας, για συμμετοχή ή όχι της ένωσης στο καρναβάλι 2014, για να δώσουμε χαρά και χαμόγελο στα παιδιά των σχολείων της 4ης Δημ. Κοινότητας, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε τα τρία τελευταία χρόνια.
Φιλικά
Δήμητρα Σιδερή
Πρόεδρος 4ης Δ.Κ. Δήμου Αθηναίων

Ένα από τα σημεία που επισημάνθηκε στο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/01/2014, δείτε ΕΔΩ ήταν ότι το e-mail στάλθηκε από το προσωπικό e-mail της προέδρου και δεν είχε κανένα διακριτικό της 4ης Δημοτικής Κοινότητα Αθήνας...
Επιπλέον ειπώθηκε ότι δεν ήταν ενήμερο το Κοινοτικό Συμβούλιο του 4ου. Έτσι αποφάσισε να απαντήσει στην κ. Σιδερή, αποδεσμεύοντας τους Συλλόγους Γονέων της δύναμης της, να πράξουν ότι εκείνοι αποφασίσουν. Αυτά για να μην υπάρχει σκόπιμη παραπληροφόρηση...

Τι λέμε εμείς...
Η απάντηση της Ένωσης Γονέων στην πρόεδρο της 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας Αθήνας σχετικά με την οργάνωση του καρναβαλιού:
Κυρία πρόεδρε
το Δ.Σ της Ένωσης γονέων της 4ης Δ.Κ.Α σε απάντηση ηλεκτρονικού μηνύματος που στείλατε προς το Δ.Σ. μας σχετικά με τη διοργάνωση καρναβαλιού σας ενημερώνει τα εξής: Η Ένωση γονέων είναι το ανώτερο θεσμικό όργανο των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και είναι αυτή και μόνο αυτή υπεύθυνη να οργανώνει τους συλλόγους της και να τους ενημερώνει για θέματα που τους αφορούν. Ωστόσο παρακάμπτοντας την μπήκατε στη διαδικασία να την αντικαταστήσετε και να να καλέσετε επιλεκτικά συλλόγους-μέλη της ώστε να διοργανώσετε Αποκριάτικο Καρναβάλι. Στα πλαίσια της συλλογικότητας την οποία υπηρετεί και οφείλει να διαφυλάττει η Ένωση Γονέων ,θεωρούμε την ενέργειά σας αυτή άστοχη και με σκοπό απροσδιόριστο.
Ωστόσο επειδή οι Σύλλογοι –Μέλη μας είναι όργανα που έχουν αυτοτέλεια και δυνατότητα να επιλέξουν τι θα πράξουν από πλευράς τους, δεν έχουμε το δικαίωμα να τους κατευθύνουμε παρά να σεβαστούμε τις αποφάσεις των Δ.Σ. τους.
Όμως οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η χαρά και το χαμόγελο, που αναφέρετε στο ηλεκτρονικό σας μήνυμα, που χρειάζονται τα παιδιά του διαμερίσματος μας δεν πρέπει να αναζητείται σε μία τρίωρη διασκέδαση. Αλλά οφείλουμε να εργαζόμαστε όλοι για αυτήν και να μεριμνούμε συνεχώς να λύνονται ουσιαστικά προβλήματα των σχολείων της περιοχής μας .Η Ένωση Γονέων άλλωστε συνεχώς προσπαθεί για το χαμόγελο των παιδιών αφού δίνει την μάχη της για αυτά καθημερινά .
Σε προφορική πρότασή μας που κάναμε, κατά τη διάρκεια της πρόσκλησή σας στις 17/1/2014, για συνδιοργάνωση του καρναβαλιού ήσασταν αρνητική και οφείλουμε να το αναφέρουμε αυτό.
Επίσης στη συζήτηση που έγινε τότε διατυπώσαμε την αντίθεσή μας στην χρήση ανεξέλεγκτων χορηγών για την εκδήλωση και τους σκοπούς που αυτοί υπηρετούν.
Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι το Δ.Σ. της Ένωσης μας αποφάσισε να γιορτάσει τα «Κούλουμα» την Καθαρή Δευτέρα 3/3/2014 στο λόφο του Ιππίου Κολωνού με τα σχολεία και τους κατοίκους της περιοχής μας.
Είστε προσκεκλημένη και δεχόμαστε από τώρα εγκαίρως την βοήθειά σας αν το επιθυμείτε στην προσπάθειά μας αυτή.
Σας ευχαριστούμε .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας
Πρεσβέλου Σπυρούλα           Άγγελος Χονδρορίζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου