Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Επιμηκύνεται κατά 15 μέρες η σχολική χρονιά, αλλά από του... χρόνου. Η εκπαίδευση πάει περίφημα!

Υπογράφει εντός των ημερών σχετική απόφαση ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος

Την επιμήκυνση του σχολικού έτους από την επόμενη κιόλας σεζόν έχει αποφασίσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Μάλιστα, εντός των ημερών, αναμένεται και η σχετική υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, το σχολικό έτος θα επιμηκυνθεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά 15 μέρες. Αυτό θα επιτευχθεί με την έναρξη των μαθημάτων στις 6 Σεπτεμβρίου, αντί στις 12 που είναι σήμερα, και τη λήξη μία βδομάδα αργότερα.
Επίσης θα καταργηθούν και μία-δύο σχολικές αργίες, όπως η 7η Ιανουαρίου, του Αγίου Ιωάννου, που παλαιότερα ήταν εργάσιμη για τα σχολεία και μετά το 1982 έγινε αργία. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο υπουργός, οι μέρες που λειτουργούν τα σχολεία όλο τον χρόνο είναι γύρω στις 178. Δηλαδή τις περισσότερες από τις μισές μέρες του χρόνου τα σχολεία είναι κλειστά!
Υπάρχει σκέψη για αργότερα, να γίνει κι άλλη μείωση των σχολικών αργιών με το άνοιγμα των σχολείων την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή να μην είναι αργία όλη η εβδομάδα της Διακαινησίμου.

Οι «λευκές μέρες»

Εξάλλου, στον… αέρα είναι το θέμα των «λευκών ημερών», δηλαδή των τεσσάρων ημερών της Καθαρής Εβδομάδας που ζητούν οι ξενοδόχοι να μένουν τα σχολεία κλειστά για να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός.
Ο υπουργός Παιδείας, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, τόνισε ότι αυτή η απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί αποσπασματικά και μεμονωμένα γιατί έχει αντίκτυπο σ' όλη την κοινωνία. Θα εξεταστεί μαζί με όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει και μετά θα ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Γιατί δεν είναι απλό να κλείσει ένα σχολείο μία εβδομάδα. Πέρα από τα μαθήματα που χάνονται, πολλοί γονείς που έχουν παιδιά στο Δημοτικό και εργάζονται και δεν μπορούν να πάνε για… σκι, δεν θα έχουν πού να τα αφήσουν και θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα.
Υπάρχουν δηλαδή κοινωνικές επιπτώσεις που θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Γι’ αυτό και ο Κ. Αρβανιτόπουλος απέκλεισε κάποια άμεση λήψη απόφασης για το θέμα, έστω κι αν… στεναχώρησε τους ξενοδόχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου