Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Αλλαγές στην ύλη πέντε μαθημάτων για τις Πανελλαδικές

Τροποποιήσεις σε Φυσική, Αρχαία Ελληνικά, Χημεία, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Βελτιώσεις στην εξεταστέα ύλη πέντε μαθημάτων της Γ 'Λυκείου, στα οποία οι μαθητές θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, ενώ στο τέλος του μήνα και οι μαθητές της Α' και της Β 'Λυκείου θα έχουν στην διάθεσή τους τα θέματα, που φέτος περιλαμβάνει η Τράπεζα Θεμάτων.

Όσον αφορά τη Γ 'Λυκείου, ύστερα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος υπέγραψε απόφαση με την οποία γίνονται μικρές μειώσεις στην εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων: Φυσική (Γενικής παιδείας), Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Χημεία (Θετικής Κατεύθυνσης), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) της Γ 'τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015.

Οι μαθητές θα ενημερωθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες από τα σχολεία τους προκειμένου να προετοιμαστούν σωστά για τις εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας, έστειλε, επίσης, οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς των επαγγελματικών Λυκείων σχετικά με τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Επιλογής.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι καθηγητές θα πρέπει να έχουν ευελιξία ως προς τη διδασκαλία χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών, ενώ τονίζεται ότι πρέπει να δίνεται έμφαση στις ομαδικές εργασίες.

  • Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου