Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Από τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 1 Ιουνίου 2014 στο 52 Λύκειο για τις συγχωνεύσεις σχολείων...



Η δασκάλα, Ντίνα Ρέππα, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων «Ο Αριστοτέλης» έδωσε μια εικόνα πολύ χαρακτηριστική της κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία σε σχέση με τις συμπτύξεις – συνενώσεις σχολείων.

Η ιστορία με τις συγχωνεύσεις δεν πρόκειται να σταματήσει. Τους ενδιαφέρει να κάνουν όλα τα σχολεία Ενιαίου Προγράμματος. Γιατί; Διότι δεν χρειάζονται προσλήψεις και φυσικά δεν πρόκειται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Το ΕΣΠΑ έχει τελειώσει. Το νέο ΕΣΠΑ θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2015.

Η βασική λογική του υπουργείου Παιδείας είναι να λειτουργήσει το σχολείο ως παιδοφυλακτήριο μέχρι τις 2 το μεσημέρι με κατάργηση του Ολοήμερου…

Τι σημαίνει αυτό για τα παιδιά; Θα πηγαίνουν στο σχολείο όχι για να διδαχτούν, αλλά απλώς για να καλύπτουν τις ώρες που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Υπάρχει τρομακτική υποβάθμιση στο περιεχόμενο των σπουδών… Κανένας γονιός δεν θέλει να πηγαίνει το παιδί του σχολείο και να γυρίζει πνευματικά κουρασμένο.

Υπάρχει πραγματική δυνατότητα μπλοκαρίσματος αυτού του κύματος συγχωνεύσεων… Αρκεί να το πιστέψουμε και να κατέβουμε στο δρόμο… Να μην τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους στην εκπαίδευση. Μπορούμε να ακυρώσουμε τις μεθοδεύσεις τους.

  • Από την παρέμβαση της Ντίνας Ρέππας στη συζήτηση για τις συγχωνεύσεις που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του 52 Λυκείου Αθηνών με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων… Σημειώσεις που κρατήθηκαν την ώρα που μιλούσε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου