Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μια αξιοζήλευτη εκδήλωση – συζήτηση για την Παιδεία...

Επάνω η αφίσα από την Ημέρα Παιδείας που οργανώνουν την Κυριακή που μας έρχεται τέσσερα δημοτικά σχολεία της δύναμης της Ένωσης Γονέων. Φυσικά, όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε και “πονάμε” την Παιδεία με τα προβλήματα που περνάει, είμαστε καλεσμένοι να πάμε.
Πρωί της Κυριακής είναι, ας εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο μας και ας χαλυβδώσουμε τη θέληση μας να παλέψουμε μέσα από τους Συλλόγους Γονέων για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα της Παιδείας.
Κάλεσμα για την Ημέρα Παιδείας, 6 Απριλίου 2014
Το δημόσιο σχολείο διαλύεται. Οι γονείς το ξέρουν; Τι κάνουν;
Το δημόσιο σχολείο διαλύεται. Η εκπαίδευση για όλα τα παιδιά υποχωρεί και χάνει τον καθολικό της χαρακτήρα.
Τα κενά στα σχολεία, οι απολύσεις και διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση, όπως αποδεικνύεται είναι η αρχή στο σχεδιασμό πλήρους απαξίωσης της μόρφωσης των παιδιών μας.
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων 58ο, 60ο, 144ο και 145ο οργανώνουν την Ημέρα Παιδείας, την Κυριακή στις 6 Απριλίου.
Από τις 10.30 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι, εμείς οι γονείς συζητάμε, προβληματιζόμαστε, ενημερωνόμαστε για τις σαρωτικές αλλαγές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η Ημέρα Παιδείας αφορά και στα παιδιά. Οι μαθητές των σχολείων την ίδια ώρα θα παίξουν με την ομάδα του 37ου συστήματος Προσκόπων απίθανα παιχνίδια, οι ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ των 4 σχολείων θα δώσουν φιλικά ματς, τα τμήματα χορού θα παρουσιάσουν έναν δικό τους χορό.
Οι γονείς συμμετέχουμε στις δυο συζητήσεις που οργανώνουμε.
Για το δημόσιο δημοτικό σχολείο. Τη σταδιακή συρρίκνωση και απαξίωσή του, τα σχέδια για τη διάλυση του καθολικού χαρακτήρα του, την επίθεση ενάντια στους δασκάλους. Μετέχουν οι: Λουκάς Καβακλής δάσκαλος, Σπυρούλα Πρεσβέλου πρόεδρος της Ένωσης Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και Τατιάνα Χαλκιά μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης». Συντονίζει η Ματίνα Παπαχριστούδη, πρόεδρος του 60ου δημοτικού.
Για το ενιαίο Λύκειο. Ο νέος νόμος που διαχωρίζει τους μαθητές σε πληβείους και πατρίκιους ήδη από το Γυμνάσιο, καθιερώνοντας το σύστημα των πολλαπλών εξετάσεων, κόβει το δρόμο της μόρφωσης για τους πολλούς και «ιδιωτικοποιεί» τη γνώση, μεταφέροντας τα βάρη στους γονείς. Μετέχουν οι: Γιόλα Αθανασοπούλου γονιός και εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα, Σταμάτης Νικόλαου γενικός γραμματέας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Παύλος Χαραμής πρόεδρος ΚΕΜΕΤΕ (ΟΛΜΕ). Συντονίζει ο Κώστας Ανατολίτης πρόεδρος του 144ου
Σας προσκαλούμε όλους, μαζί με τα παιδιά, στο 144ο δημοτικό σχολείο (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, πίσω από το Κολυμβητήριο) την Κυριακή 6 Απριλίου από τις 10.30 το πρωί σε μια διαφορετική Ημέρα Παιδείας. Για την ενημέρωση των γονιών και τη δική τους δράση.
Με εκτίμηση τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων στα Δημοτικά
58ο, 60ο, 144ο, 145ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου