Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Συλλογή πλαστικών καπακιών για ανακύκλωση, σε ανταλλαγή με αναπηρικά αμαξίδια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΛΕΩΦ. ΧΑΣΙΑΣ (8η ΣΤΑΣΗ) – Ε.Ι.Α.Α. Τ.Κ. – ΠΟΛΗ 131 22 ΙΛΙΟΝ Τηλέφωνα: 210 2323165 Fax: 210 2323165 Πληροφορίες: Μ. Σιμωνετάτου – Κοινωνική Λειτουργός Λυκείου


Ιστοσελίδα: www.eid-lyk-iliou.gr

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, αλλά δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να το πραγματοποιήσουν.
Μέσα όμως από την κρίση, κάποιες φορές βγαίνουν και θετικά ερεθίσματα που μπορούν να δώσουν λύσεις! Σε ολόκληρη την Ελλάδα, απλοί πολίτες, σύλλογοι, σχολεία κ. α συλλέγουν πλαστικά καπάκια, με σκοπό να τα παραδώσουν σε εταιρείες εμφιαλώσεως ή ανακύκλωσης και εκείνες με τη σειρά τους να συμβάλλουν οικονομικά, στην αγορά αναπηρικών καροτσιών και άλλων ορθοπεδικών βοηθημάτων, που είναι απαραίτητα για πολλούς συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, αλλά δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να τ' αγοράσουν.
Το Ειδικό Γυμνάσιο –Λύκειο Ιλίου ως παλαιότερο ειδικό σχολείο στην Ελλάδα, με ιστορία 35 ετών ξεκίνησε να συλλέγει καπάκια για 8 μαθητές με χαμηλό εισόδημα που χρήζουν ανάγκης αμαξιδίου. Το σχολείο μας είναι ισότιμο με τ’ άλλα σχολεία της μέσης εκπ/σης. Απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 12-18 ετών, με όπως πολλαπλές αναπηρίες και με μαθησιακές δυσκολίες προερχόμενες εκ γενετής, μυοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, τετραπληγίες και γενικά νευρολογικές ασθένειες ή από ατυχήματα. Στεγάζεται στο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (Ε.Ι.Α.Α 8η στάση λεωφ. Χασιάς).

Γι’ αυτό και ζητάμε από εσάς, γνωρίζοντας την ευαισθησία που πάντοτε δείχνετε στα άτομα με αναπηρίες να μας βοηθήσετε να συλλέξουμε όσο περισσότερα καπάκια είναι εφικτό, για να βοηθήσουμε 4 μαθητές του σχολείου μας.

Να τονίσουμε ότι η στήριξη των πολιτών εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη, καθώς για 1 απλό αναπηρικό καροτσάκι απαιτούνται καπάκια βάρους 1 τόνου (1 κιλό ισούται με 540 καπάκια) και ο αριθμός αυξάνεται αν το καροτσάκι είναι ηλεκτροκίνητο.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Α. ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ           
Μ. ΣΙΜΩΝΕΤΑΤΟΥ

3 σχόλια:

  1. Εκπροσωπώ 6 σχολεία, που από κοινού εκπονούμε πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα την ανακύκλωση και το πλαστικό καπάκι. Πέρσι στείλαμε τα καπάκια μας στο Τ.Ε.Ε. Βόλου για να βάλουμε και μεις ένα λιθαράκι στην προσπάθειά τους να αγοράσουν αμαξίδια για δύο μαθητές τους. Θα θέλαμε να μας απαντήσετε αν επιθυμείτε φέτος να συνεργαστούμε μαζί σας. Ευχαριστώ. Μοσχάνθη Υφαντή/ Προισταμένη 9ου Νηπιαγωγείου Πειραιά και εκπρόσωπος 6 σχολείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα μενω καλλιθεα και εχω πολλα καπακια θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιοσ στην περιοχη μου που μαζευει ετσι ωστε να του τα δωσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΗΘΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή