Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ο «Μεγάλος Αδελφός» πάει σχολείο… Να μην τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα!

100 ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΕ... 100 ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΕΞΥΠΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
Κάμερες αναμένεται να τοποθετηθούν στα περισσότερα σχολεία καθώς και σε παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ημερήσιου τύπου, με το πρόσχημα της ασφάλειας, μετά τις μαζικές απολύσεις σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών, ο Δήμος Αθηναίων προτίθεται να φέρει τον «Μεγάλο Αδελφό» στα σχολεία.
Συγκεκριμένα με 100 κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων να χτίζει ένα, όπως το αποκαλεί, «Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων» (ΕΚΕ), εκτιμώντας ότι έτσι θα καλύψει το... κενό ασφαλείας από τις μαζικές απολύσεις των Δημοτικών Αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το κτίσιμο και η συντήρηση θα κοστίσουν σε πρώτη φάση περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ η σχετική συζήτηση προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο που μεθοδεύθηκε.
Ο όρος ΕΚΕ πρωτοακούστηκε πέρυσι και σε εποχή μάλιστα που δεν είχε ακόμη καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία ούτε είχαν απολυθεί οι σχολικοί φύλακες. Τότε, μάλιστα, δεν είχε περιγραφεί το αντικείμενο του έργου με την τοποθέτηση καμερών ούτε καν το ποσό που θα έπρεπε να επενδυθεί.
Η εισήγηση είχε γίνει από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού τον Ιούνιο του 2013 και η απόφαση ελήφθη αργότερα από το δημοτικό συμβούλιο, όπου το ΕΚΕ περιγραφόταν ως ένα σύστημα που θα συλλέγει και θα καταγράφει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα αιτήματα και τις καταγγελίες των πολιτών, καθώς και την επεξεργασία-συντονισμό των ενεργειών από πλευράς των αρμοδίων.
Αυτό που είχε αποφασισθεί ήταν να αναθέσει ο δήμος το όλο έργο με προγραμματική συμφωνία στη θυγατρική του εταιρεία ΔΑΕΜ (πρώην Διεύθυνση Μηχανογράφησης).

ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η μεταφορά του «Μεγάλου Αδελφού» και στα σχολεία αποτελεί ακόμα ένα μέτρο αυταρχισμού και αστυνόμευσης των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στους χώρους των σχολείων αλλά και μαθητών και γονιών στους χώρους των παιδικών χαρών.
Απώτερος σκοπός του μέτρου είναι να βάλει φραγμό στην ελευθερία τους, εθίζοντας, ειδικά τους μαθητές, στο χαφιεδισμό, επιχειρώντας παράλληλα να βάλει εμπόδια στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης σε σχολεία και παιδικές χαρές του δήμου δεν πρόκειται να λύσει το ζήτημα της φύλαξης και προστασίας των σχολικών κτιρίων και των παιδικών χαρών. Κυρίως δε, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλο των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι απολύθηκαν, πέφτοντας θύματα κι αυτοί των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και η τρόικα (ΕΕ,ΕΚΤ, ΔΝΤ).
Εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος τόνιζαν στην Iskra ότι αν πραγματικά ενδιαφερόντουσαν για τη φύλαξη των σχολείων και των παιδικών χαρών δε θα συναινούσαν στην απόλυση των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.
  • Αναδημοσίευση από το Blog http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου