Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ο κ. Κοντός, φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν, απειλώντας και δημιουργώντας προβλήματα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης Δ.Κ.Δ.Α καταγγέλλει την πρακτική και το ρόλο του προέδρου της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής της 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας Δήμου Αθήνας κ. Κοντού, σε εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. Δημοτικού Σχολείου μέλους της Ένωσής μας.
Συγκεκριμένα στο 66ο Δημοτικό Σχολείο στις 28/3/2014 έγιναν εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ που θα αντιπροσωπεύει τους γονείς εκλεγμένο με Δημοκρατικές διαδικασίες ώστε να αντικατασταθεί η Διοικούσα επιτροπή που υπήρχε .
Ωστόσο ο κύριος πρόεδρος –ως μη όφειλε –και χωρίς να του το επιτρέπει ο ρόλος του εμφανίστηκε στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των γονέων που έγινε στις 14/3/2014 αλλά και κατά την ημέρα των εκλογών στις 28/3/2014 στο συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο.
Στην εκλογοαπολογιστική προπηλακίστηκε από γονείς και εξεδιώχθη από το χώρο διότι προσπαθούσε να προκαταβάλλει και να εκφοβίσει γονείς μέσα από το ρόλο που είχε σαν πρόεδρος Σχολικής επιτροπής. Φώναζε λοιπόν εξερχόμενος «Ελάτε να πάρετε λεφτά για το σχολείο σας και θα τα πούμε.» 
Στην πρόεδρο της Ένωσης γονέων κουνώντας το χέρι έλεγε «θα σε κανονίσω».
Φυσικά δεν αρκέστηκε σε αυτή μόνο την πράξη αλλά και κατά την ημέρα των εκλογών του σχολείου εμφανίστηκε έξω από τον χώρο του σχολείου και ειρωνευόταν γονείς ενώ συνομιλούσε με άτομα που ήταν υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. προσπαθώντας να δείξει την προτίμηση του σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Η πρακτική αυτή θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη και αντίκειται στην δεοντολογία διεξαγωγής εκλογών σε οποιοδήποτε σύλλογο ή σωματείο. Οι εκλογές όπου συμβαίνουν είναι η ύψιστη έκφραση της Δημοκρατίας και οφείλουν όλοι να σέβονται τις διαδικασίες. Ο κάθε φορέας άλλωστε έχει το ρόλο του, την αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία του όπως οι σύλλογοι γονέων που εκπροσωπούμε.
Εκφράζουμε μάλιστα την επιφύλαξη και τη λύπη μας για το γεγονός ότι ο εν λόγω κύριος αντιπροσωπεύει και εκπροσωπεί το Δήμο της Αθήνας σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο όπως είναι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Οφείλουμε επίσης να υπογραμμίσουμε ότι παραμονές Δημοτικών εκλογών ο κύριος πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής εκμεταλλευόμενος τη θέση του προσπαθεί να εκφοβίσει και να προκαταβάλλει γονείς για ίδιον όφελος ή και για όφελος της Δημοτικής παράταξης την οποία εκπροσωπεί.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι για την πρακτική και την συμπεριφορά του κυρίου προέδρου απέναντι στο γονεϊκό κίνημα το ΔΣ της ένωσής μας έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.


Η Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

Πρεσβέλου Σπυρούλα                    Χονδρορίζος Άγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου