Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η απάντησή μας στην Ανακοίνωση του κυρίου προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής

Αθήνα,   8 Απριλίου  2014
                                                    Αρ. Πρωτ. : 46/8-4-2013


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 4ης Δ.Κ.Δ.Α.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης Δ.Κ.Δ.Α. σχετικά με ανακοίνωση  που εστάλη σε σχολεία από τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Κοντό, ενημερώνει τα μέλη του για τα εξής:

1.   Η Ένωση γονέων και κηδεμόνων εκπροσωπείται από νόμιμα εκλεγμένο Δ.Σ.
Αυτό συλλογικά και κατά πλειοψηφία παίρνει αποφάσεις.  Δεν φέρει το όνομα καμίας κυρίας και αποτελείται από αιρετά μέλη. Μέλημα του Δ.Σ. της Ένωσης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μαθητών των σχολείων της περιοχής της και να τα εκπροσωπεί όπως απαιτείται στα όργανα που οι νόμοι ορίζουν να συμμετέχει.

2.   Ο κύριος πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής χρησιμοποιεί τη σφραγίδα της για να απαντήσει σε ένα έγγραφο επί προσωπικού θέματος το οποίο το ορίζει ως «Ανακοίνωση».


Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η σφραγίδα της σχολικής επιτροπής χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει Δ.Σ.  και να έχει παρθεί σχετική απόφαση.
Τονίζουμε επίσης ότι χρησιμοποιεί την θέση του για να διευθετήσει  προσωπικό θέμα όπως φαίνεται στο έγγραφο του. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε μία κυρία που δεν έχει επώνυμο ούτε ιδιότητα.
3.   Τονίζεται επίσης στην  ανακοίνωση  ότι ο κύριος πρόεδρος είναι αντιπρόεδρος της 4ης Διαμερισματικής κοινότητας. Με βάση το νόμο  του Καλλικράτη που επικαλείται κύριος πρόεδρος ο θεσμός του αντιπροέδρου του Διαμερίσματος έχει καταργηθεί από το 2012. Μήπως να διαβάσει το νόμο καλύτερα και να μην χρησιμοποιεί ο ίδιος τίτλους που δεν υφίστανται πλέον;

4.   Το κείμενο που εστάλη στα σχολεία, με προτροπή στους διευθυντές των σχολικών μονάδων να το δώσουν στους Συλλόγους Γονέων, ήταν γραμμένο χωρίς το λογότυπο του Δήμου της Αθήνας, όπως άλλα έγγραφα που αυτοί λαμβάνουν. Νομιμοποιούνται οι διευθυντές των σχολείων να είναι διακομιστές τέτοιων εγγράφων; Με ποιό δικαίωμα ο κύριος πρόεδρος τους εμπλέκει σε μια τέτοια πρακτική;

5.   Ο νόμος λέει ότι  η σχολική επιτροπή και  πρόεδρός της είναι υπεύθυνοι για την υλική και κτηριακή συντήρηση των σχολικών μονάδων των οποίων την ευθύνη έχει ο Δήμος και δεν νομιμοποιούνται για τίποτε περισσότερο.

6. Σχετικά με τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων  και την εμφάνιση της προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης σε Γενική συνέλευση του σωματείου τους, θα θέλαμε να πούμε ότι αυτή έγινε μετά από δικό τους κάλεσμα. Επειδή η καθαριότητα των σχολείων των παιδιών μας, μας   αφορά  άμεσα και ο Δήμος δεν έχει φροντίσει να τακτοποιήσει το θέμα των καθαριστριών ακόμα, ενώ τελειώνει η σχολική χρονιά, έχουμε ασχοληθεί  σαν Ένωση αρκετά με αυτό.Οι ίδιες οι καθαρίστριες επίσης γνωρίζουν καλά ότι η Ένωση που εκπροσωπεί τους γονείς των μαθητών των σχολείων της περιοχής είναι δίπλα τους, γιατί είναι απαράδεκτη η τακτική του Δήμου απέναντι σε εργαζόμενες που καθημερινά φροντίζουν  για την καθαριότητα των παιδιών μας.

7. Μέσα στο έγγραφο της «Ανακοίνωσης» υπάρχει η ομολογία του προέδρου της Σχολικής επιτροπής για την περικοπή 60%  των κονδυλίων για τα σχολεία των παιδιών μας. Ισχυρίζεται όμως ότι  δεν φταίει ο Δήμος για αυτό. Κύριε πρόεδρε υπάρχει έστω και μία διαμαρτυρία ή αντίδραση από πλευράς των σχολικών επιτροπών του Δήμου για αυτές τις περικοπές; Όχι φυσικά, διότι  πρακτική σας είναι να υπεραμύνεστε  πολιτικών που στερούν στα παιδιά μας τα αυτονόητα και να παρακολουθείτε έκπληκτοι τις συγχωνεύσεις των σχολείων που γίνονται. Η διαπίστωση, ότι  δεν φταίει ο Δήμος, για μας τους δημότες-γονείς δεν σημαίνει τίποτε τη στιγμή που μετριούνται οι ώρες που καίνε τα καλοριφέρ στα  σχολεία των παιδιών μας.
8. Σχετικά με τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων στο 66ο Δημοτικό σχολείο θα υπενθυμίσουμε  για μία ακόμη φορά ότι δεν νομιμοποιείστε ούτε εσείς ούτε η σχολική  επιτροπή ούτε άλλος κανείς να ασχοληθεί με το θέμα. Οι σύλλογοι και τα σωματεία έχουν αυτοτέλεια και ανεξαρτησία. Επίσης με ποιό δικαίωμα ασχολείστε με την Ένωση Γονέων και με πρόσωπα που την  απαρτίζουν η μετείχαν παλαιότερα σε  Δ.Σ. αυτής;
 Τι συμφέρον προσωπικό έχει τελικά ο κύριος πρόεδρος  και ασχολείται με τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. συλλόγου  γονέων ενός σχολείου. Απορούμε !!!

Το Δ.Σ. της Ένωσης μας λοιπόν παρακαλεί την σχολική επιτροπή και τον πρόεδρo που υπογράφει για αυτήν να πάψει να ασχολείται με θέματα που δεν έχει τη νόμιμη δικαιοδοσία να ασχολείται. Από το κείμενο που εστάλη στα σχολεία σήμερα δυστυχώς φαίνεται το ήθος, το ύφος κα η παιδεία ατόμων που υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους για ίδιον όφελος.
Παρακαλούμε λοιπόν να περιοριστεί ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής στα νόμιμα καθήκοντά του  και να σταματήσει να εμπλέκετε με θεσμούς που δεν νομιμοποιούν την παρέμβασή του.
Δημοκρατία επίσης θεωρούμε ότι είναι, όταν κάποιος χρησιμοποιεί επιχειρήματα σε δημόσιο γραπτό λόγο, να εμφανίζει σε αυτά τις αποδείξεις τις οποίες  προφασίζεται .Δημοκρατία δεν είναι προσωπικές επιθέσεις και βρώμικα υπονοούμενα αλλά διαφάνεια και επιχειρήματα. Δημοκρατία είναι ο κάθε θεσμικός παράγοντας να σέβεται τον άλλον.

Το να λασπολογεί ο κύριος πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής λοιπόν, δεν τιμά το ρόλο του αλλά και τον Δήμαρχο της Αθήνας  κύριο Γιώργο Καμίνη που όπως ο ίδιος ο πρόεδρος  ισχυρίζεται, του εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση.


Για το  Διοικητικό Συμβούλιο

       Η  Πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας







Πρεσβέλου Σπυρούλα                                  Χονδρορίζος  Άγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου