Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Κανγκ Μιν-γκιού


Ο υποδιευθυντής του λυκείου, μαθητές του οποίου έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στο δυστύχημα του νοτιοκορεατικού φέρι, αυτοκτόνησε, αφού κρεμάστηκε έξω από ένα μεγάλο γυμναστήριο όπου διαμένουν οι οικογένειες των θυμάτων.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Κανγκ Μιν-γκιού, 52 ετών, αγνοείτο από την Πέμπτη (χθες) και φέρεται να κρεμάστηκε με τη ζώνη του από ένα δέντρο έξω από το γυμναστήριο.
Στο συγκλονιστικό σημείωμα που φέρεται να άφησε αναφέρει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ζωές που χάθηκαν άδικα, εκφράζει ντροπή για το ότι εκείνος σώθηκε ενώ τόσοι άλλοι αγνοούνται και λέει ότι θα ξαναγίνει δάσκαλος στην άλλη ζωή για τους μαθητές του που έφυγαν.
Αυτή παραπάνω είναι η είδηση... Ο Δάσκαλος που δεν άντεξε αυτοκτόνησε..
Ωστόσο αν προσπαθήσει  ο καθένας από μας να σταθεί στην είδηση για λίγο και να διεισδύσει στο μέγεθος της τότε θα βρεθεί μπροστά στην τραγικότητα και το μεγαλείο του Ανθρώπου....
Η αρχαία Ελληνική τραγωδία που περιέγραψε αυτό ακριβώς το πάθος και την τραγικότητα των ανθρώπων  μάλλον σιωπά βουβή υποκλινόμενη στην στιγμή αυτή που ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ θεωρεί ηθική υποχρέωσή του να συνεχίσει να είναι Δάσκαλος των μαθητών του ακόμα και πέρα από την ζωή!!!
Επιλέγει να μην στέκεται να τους θρηνεί με κεριά και δάκρυα αλλά να βρεθεί ακριβώς στην ίδια πλευρά με αυτούς και να συνεχίσουν το μάθημα τους για πάντα..
Γιατί αισθάνθηκε το μέγεθος του πόνου και την φιλοτιμία όπως ορίζεται μέσα από τον ανθρωπισμό και τις αξίες που αυτός διδάσκει.
Εκτιμώντας ότι είναι το κορυφαίο πρόσωπο των ημερών, που για μας τυχαίνει να είναι και ιδιαίτερες λόγω της Ανάστασης,θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε για λίγο απέναντι σε μία προσωπικότητα που ξεπέρασε την λογική αλλά και την αγάπη και έφυγε τιμώντας την παιδεία του, την ιδιότητα του και κυρίως τους μαθητές του..

Καλό ταξίδι ΔΑΣΚΑΛΕ   Κανγκ Μιν-γκιού.........

Σπυρούλα Πρεσβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου