Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος

www.goneis.org. E-mail: omosp.goneon.attikis@gmail.comΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στους πληγέντες από τις φωτιές σε όλες τις περιοχές.


Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Πέρσι τέτοια εποχή οι Ενώσεις στην Ανατολική Αττική ήταν στο πόδι για να οργανώσουν την αλληλεγγύη σε οικογένειες παιδιών που είχαν πληγεί. Καλούμε όλες τις Ενώσεις μέλη μας να είναι σε ετοιμότητα. Να εκφράσουν με όποιο τρόπο μπορούν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους αυτές τις δύσκολες ώρες στις οικογένειες των περιοχών αυτών που δοκιμάζονται, έτσι όπως έπραξαν και σε άλλες καταστάσεις.

Δεν δεχόμαστε για άλλη μια φορά οι ζωές των οικογενειών μας να μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους – οφέλους.

Δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας γιατί κοστίζει!

Οτιδήποτε αφορά τις ζωές των οικογενειών μας κοστίζει: τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα δασαρχεία κοστίζουν ... και έτσι τα παιδιά μας και οι οικογένειές τους είναι καταδικασμένες να ζουν με το άγχος και την ανασφάλεια!


Θέλουμε τα παιδιά μας να ζουν σε υγιές φυσικό περιβάλλον, να χαίρονται τη φύση και να μην την βλέπουν μόνο ζωγραφιστή! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα τοπίο χιλιοκαμμένο, χωρίς ίχνος πρασίνου που στην ουσία θα είναι κρανίου τόπος!


Για αυτούς τους λόγους καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής

τη Δευτέρα 24 Ιούλη στις 19:30

στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

(Λεωφόρος Κηφισίας 37, Μαρούσι)Για να διεκδικήσουμε άμεσα:


  • Να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις καταστροφικές φωτιές.

  • Να προβλεφθεί ειδική άδεια για τους εργαζόμενους γονιούς που επηρεάζονται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις φωτιές (κατασκηνώσεις που εκκενώθηκαν, κ.α).

  • Σε οικογένειες που έχασαν σπίτια, πέρα από την πλήρη και άμεση αποζημίωση, την πρόβλεψη για το ζήτημα της άμεσης διαμονής τους, να προβλεφθεί και η ψυχολογική στήριξη στα παιδιά και τους γονείς τους.

  • Να παρθούν μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.

  • Να στελεχωθούν πλήρως τα δασαρχεία, οι δασικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες με όλο το απαραίτητο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

  • Να πραγματοποιηθεί έλεγχος όλων των σχολείων σε αυτές τις περιοχές.


ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΛΗΣ 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου